Friss hírek

Hamilton úgy érzi, már nem bízhat Rosbergben

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Mercedes háza táján a vasárnapi, spái baleset kapcsán. Lewis Hamilton úgy érzi, a továbbiakban már nem bízhat csapattársában, Nico Rosbergben.Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Mercedes háza táján Lewis Hamilton és Nico Rosberg vasárnapi balesete kapcsán.

A két versenyző a Belga Nagydíjon második körében ütközött össze az első helyért folyó küzdelem során: Rosberg kívülről próbálta meg megelőzni csapattársát, a manőver közben azonban autójának első szárnyával felsértette Hamilton versenygépének jobb hátsó abroncsát.

Mivel a brit defektet kapott, a mezőny végére csúszott vissza, majd pont nélkül volt kénytelen távozni Belgiumból, miközben Rosberget másodikként intette le a kockás zászló. A német így 29 pontra növelte előnyét csapattársával szemben az összetettben.

A Mercedes vezérkara szerint egyértelműen Rosberg tehető felelőssé a balesetért, Hamilton pedig a versenyt követő értekezlet után elárulta, a német bevallotta, meg sem próbálta elkerülni az ütközést, mert bizonyítani akart.

A csapat a következő napokban újra összeül majd, hogy megvitassa a történteket, Hamilton azonban elismerte, mostantól kezdve nehéz lesz megbíznia Rosbergben.

„Amikor az ember versenyez, bíznia kell abban, hogy a többiek is gondolkodnak, és nem csinálnak bizonyos dolgokat szándékosan” – mondta a Mercedes pilótája.

„De a tegnapi meeting után tényleg nem igazán tudom, hogyan is álljak a dolgokhoz a következő versenyen.”

„Igazából fogalmam sincs, mit tehetne most a csapat. Elég pozitív hangulatban érkeztünk meg erre a hétvégére. Tényleg nagyon izgatott voltam. Volt nyolc versenyünk, közel voltunk egymáshoz – mindössze 11 pont volt a különbség, és úgy gondoltam, jó hétvégét zárunk mindannyian.”

„Azt gondoltam, ez egy olyan pálya lesz, ahol valóban izgalmas csatát vívhatunk. Érdekes dolog ez – csütörtökön is volt egy meetingünk, ahol Nico kifejtette, mennyire ideges volt a Magyarországon történtek miatt. Arra gondoltam, ’három hete történt, és te még mindig ezen rugózol’?”

„Elmondta, mennyire idegesítette a dolog. A szó szoros értelmében ott ült és azt fejtegette, mennyire dühös volt Totóra [Wolff] és Paddy-re [Lowe].”

„De azt gondoltam, rendben leszünk ezután, és aztán ez az eredmény? Érdekes…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!