Hamilton úgy érzi, megbékélt a 2021-es abu dhabi eseményekkel - F1VILÁG.HU

Hamilton úgy érzi, megbékélt a 2021-es abu dhabi eseményekkel

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, még mindig érzi a 2021-es abu dhabi szezonzáró fájdalmát, ám úgy érzi, megbékélt azzal, hogy néhány éve „elrabolták” tőle a világbajnoki trófeát.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is congratulated by runner up in the race and championship Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Mercedes versenyző 2021-ben drámai körülmények között veszítette el a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben: a két versenyző a szezonzáró verseny utolsó körében csapott össze egymással, párharcukból pedig a holland pilóta került ki győztesen. Az Abu Dhabi Nagydíjon történtek viszont óriási vihart keltettek, hiszen az akkori versenyigazgató, Michael Masi emberi mulasztást követett el az utólagos vizsgálatok alapján, mely hozzájárult Hamilton kudarcához.

A jövőre már a Ferrarinál versenyző brit pilóta azt mondja, úgy érzi, az élete szempontjából mindenképpen meghatározó pillanat volt a 2021-es idényzáró — pontosabban az, ahogy reagált az eseményekre, és fájdalma ellenére emelt fővel tudott gratulálni Verstappennek.

„Hogy kiraboltak-e? Nyilvánvalóan. Úgy értem, a sztorit mindenki ismeri. De azt gondolom, ami igazán csodálatos volt abban a pillanatban, amit le tudtam szűrni belőle, hogy az apám ott volt velem” — mondta a hétszeres világbajnok a GQ Sportsnak. „És együtt mentünk keresztül az élet ezen óriási hullámvasútján — emelkedőkön és lejtőkön.”

„És a napon, amikor a legjobban fájt, ott volt velem, és úgy nevelt vel, hogy mindig felálljak, és felemeljem a fejemet. Nyilvánvalóan gratuláltam Maxnak, és nem realizálva azt, hogy milyen hatása lesz ennek, mégis a tudatában voltam annak, hogy egy „kicsi én” figyelt. Ez az életem meghatározó pillanata. És azt gondolom, tényleg az volt. Azt éreztem.”

„Azt nem tudtam, hogyan fogják ezt majd értékelni. Én sem képzeltem el. De határozottan tudatában voltam annak, hogy a következő 50 méter lesz az, ahol a földre zuhanok és meghalok — vagy pedig felállok.”

Hamilton azt elismerte, ha lát egy videót az Abu Dhabiban történtekről, még mindig fájnak az események neki, ám úgy érzi, alapvetően túltette magát a drámai szezonzárón.

„Ha látok egy klipet belőle, még mindig érzem. De megbékéltem vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!