Hamilton úgy érzi, okuk van az optimizmusra a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Hamilton úgy érzi, okuk van az optimizmusra a Hungaroringen

HIRDETÉS
„Meglehetősen optimista” a Mercedes Forma-1-es csapatának magyarországi esélyeivel kapcsolatban a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt követően, hogy a német istálló az élen zárta a pénteki edzésnapot a Hungaroringen.
2021 Hungarian Grand Prix, Friday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes

A második mogyoródi gyakorláson Valtteri Bottas volt a leggyorsabb, Hamilton azonban csupán 27 ezredmásodperccel bizonyult lassabbnak finn csapattársánál.

A körülmények viszont nem voltak egyszerűek: óriási hőség fogadta az F1-es mezőnyt, Hamilton pedig azt mondta, körülbelül 3 kg-ot veszített súlyából a két szabadedzés során. A hétszeres világbajnok mindenesetre elégedett a Mercedes formájával.

„Az, hogy Valtteri és én az első két helyen voltunk a tempót tekintve, szerintem nagyszerű a csapat számára, és ezen csak javítani fogunk!” – mondta Hamilton magabiztosan.

„Van még némi tennivalónk ma este, hogy lássuk, hogyan tudnánk egy kicsit jobbá tenni az autót, de jól kezdtünk. Meglehetősen optimista vagyok a mostani extrém hőmérsékleti viszonyokat látva. Optimista vagyok, mert azt gondolom, határozottan javítani tudunk az autó egyensúlyán. Ha pedig ez sikerül, akkor a verseny tekintetében is jobb pozícióban lehetünk.”

„De természetesen sokkal jobb vezetni, ha hűvösebb van. Ezek a gumik a legtöbbször nem örülnek az ilyen hőmérsékleti viszonyoknak.”

Az előrejelzések szerint a hétvége további részében eső is áztathatja a Hungaroringet, ezzel kapcsolatban Hamilton azt mondta: „Az esőre nem tervezhetünk. Annyira kiszámíthatatlan, hogy csak próbáljuk a lehető legjobb formába hozni az autót, megérteni a gumikat, és beállítani a versenygépet egy száraz időmérőre. Ha pedig esik, akkor esik…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!