Hamilton úgy érzi, tökéletes a stratégiája

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy minden esélye megvan a bajnoki cím megszerzésére a vasárnapi Brazil Nagydíjon, jóllehet csak a második sorból, a negyedik pozícióból vághat neki a mindent eldöntő szezonzárónak.

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy minden esélye megvan a bajnoki cím megszerzésére a vasárnapi Brazil Nagydíjon, jóllehet csak a második sorból, a negyedik pozícióból vághat neki a mindent eldöntő szezonzárónak.

A McLaren brit versenyzőjének elég csak az ötödik helyen végeznie ahhoz, hogy a sport történetének legfiatalabb világbajnokává avanzsáljon.

Hamilton azonban csak a második sorból vághat neki mai futamnak, így nagyon kell vigyáznia az első kanyarban, miközben legnagyobb ellenfele, Felipe Massa egy fantasztikus gyorskörrel megszerezte a pole pozíciót, így szabad lesz az út előtte.

Annak ellenére, hogy egyre nagyobb a rá nehezedő nyomás a vasárnap délutáni futamhoz közeledve, Hamilton elmondta, mint mindig, most is koncentráltan és higgadtan várja a versenyt.

“Semmivel sem állok hozzá másként ehhez a hétvégéhez, mint az eddigi összes többihez” – magyarázta Hamilton a riportereknek Brazíliában. “Azért jöttünk ide, hogy megpróbáljuk megszerezni a győzelmet.”

“A szombati kvalifikáción kiváló teljesítményt nyújtottunk, és az a stratégia, amit választottunk, nem biztos, hogy a legjobb volt az időmérőre. Azonban nem szombaton kapod a pontokat, hanem vasárnap. Éppen ezért úgy gondolom, hogy jó pozícióból kezdhetjük meg a futamot.”

“Nem tudjuk, mi fog történni a versenyen. Az időjárás maradhat olyan, mint szombaton, azonban az sem kizárt, hogy esni fog az eső. Ha pedig esni fog, akkor nagyon jó pozícióban leszünk. Azt sem tudhatjuk, hogy Felipe milyen stratégián van, elképzelhető az is, hogy három kiállással számol. Ki tudja? Aztán az is lehet, hogy ennyire gyors volt.”

Hamilton továbbá azt is elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy egykori csapattársa, Fernando Aloso indul majd közvetlenül mögüle, aki korábban egyértelműen kijelentette, jobban szeretné, ha Massa nyerné meg a bajnoki címet.

“Nem gondolok erre” – mondta Hamilton, mikor Alonso rajtpozíciójáról kérdezték. “Kemény lesz a rajtnál, de úgy gondolom, hogy mindegyik versenyző tiszteli a másikat. Szóval, ha elrontom a rajtot, akkor számítok arra, hogy támadást fog intézni ellenem. Azonban mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobb munkát végezzem, és előtte maradjak.”

Hamilton egyébként az esetleges esőtől sem tart.

“Mikor vizes a burkolat, minden azon múlik, ki tudja a pályán tartani az autóját” – magyarázta. “Jól tudom, ha Brazíliában esik, akkor nem simán esik, hanem szakad az eső. Ha ez így lesz, akkor mindannyiunk dolga nagyon nehéz lesz.”

“Egyikünk sem tesztelt esőben ezen a hétvégén, így mindenki számára új kihívás lenne vizes pályán körözni Interlagosban. Azonban elsődleges célunk az, hogy épségben behozzuk autóinkat a célba.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS