Hamilton úgy gondolja, közel az idei első győzelem - F1VILÁG.HU

Hamilton úgy gondolja, közel az idei első győzelem

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy megszerezzék idei első győzelmüket.
2022 Belgian Grand Prix, Friday - Jiri Krenek Lewis Hamilton Mercedes

A brit versenyző 2007-ben debütált az F1-ben, azóta pedig minden egyes idényben legalább egy futamot meg tudott nyerni. Idén viszont eddig nem volt könnyű dolga, a Mercedes W13-as versenyautója ugyanis nem sok esélyt adott neki arra, hogy a győzelmekért csatázzon.

A szezon nehezen indult az ezüstnyilak számára, a Mercedes azonban határozott előrelépéseket tudott tenni, és több alkalommal is összejött már a dobogó. Amikor a Belga Nagydíj hétvégéjén arról kérdezték Hamiltont, szerinte közel van-e az idei első győzelem, a hétszeres világbajnok így felelt: „Határozottan ezt gondolom, igen. Úgy vélem, fejlődünk, és a legutóbbi versenyeken következetesek tudtunk lenni, a csapat pedig nagyszerű javulást mutat, mindenki összetart, és tovább nyomjuk.”

„Az autó egyre inkább versenyautóvá válik, a szezon elején nem igazán volt ez – most már olyan, mint egy normális versenyautó a karakterisztikáját tekintve, ez pedig pozitívum. A magyarországi hétvége volt erre a legjobb példa eddig, és számunkra óriási lökést adott az, hogy faragni tudtunk a hátrányunkból.”

„Természetesen nehéz dolgunk lesz továbbra is, de leszegett fejjel dolgozunk. A többiek is lenyűgöző munkát végeznek, de én hiszem, hogy képesek vagyunk faragni a lemaradásunkból.”

Hamilton számára ugyanakkor a vasárnapi Belga Nagydíj nem sikerült túl jól: a brit Fernando Alonsóval ütközött, és már az első körben feladni kényszerült a futamot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!