Friss hírek

Hamilton-ügy: Nincs B-terve a McLarennek

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke elárulta, egyáltalán nem gondolkodott még azon, mihez kezdenek, ha Lewis Hamilton az idei szezont követően elhagyja a wokingi istállót. A brit állítólag a Mercedesszel is tárgyal.Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke elárulta, egyáltalán nem gondolkodott még azon, mihez kezdenek, ha Lewis Hamilton az idei szezont követően elhagyja a wokingi istállót.

Hirdetés
 

A brit pilóta szerződése idén lejár, és egyelőre a felek még nem állapodtak meg a kontraktus kiterjesztéséről, sőt, Hamilton állítólag a Mercedesszel is komoly tárgyalásokat folytat.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke elárulta, nem vették még fel a kapcsolatot más versenyzőkkel, hiszen jövőre is jelenlegi párosukkal szeretnének nekivágni a bajnoki küzdelmeknek.

„Egyáltalán nem gondolkoztam B-terven” – ismerte el a csapatfőnök.

„Azt akarjuk, hogy Lewis maradjon. Szeretnénk, ha megtenné, ha ő is így akarja. Van számos prioritás a világbajnoki győzelme elhódításának tekintetében, és az ember arra használja az idejét és energiáját, hogy ezekre a dolgokra összpontosít.”

„Ezek közé tartozik az, hogy gyorsabbá tegyük az autót, foglalkozzunk a különféle operatív kérdésekkel, megbizonyosodjunk arról, hogy nem hibázunk, és szintén prioritást élvez, hogy jelenlegi versenyzőinkkel foglalkozzunk.”

„De akár helyes, akár nem, nem nagyon foglalkoztam a versenyzőkérdéssel.”

Whitmarsh hozzátette, nem lepődött meg azon, hogy Hamilton menedzsmentje más csapatokkal is tárgyal, sőt, állítása szerint sokkal aggasztóbb lenne az, ha nem venné számba lehetőségeit.

„Elég kicsi a paddock, és kellő gondossággal kell eljárniuk, szóval nem lepődtem meg ezen. Valójában van némi fogalmam arról, mi folyik a háttérben.”

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan nemrég úgy nyilatkozott, véleménye szerint Hamilton már meg is állapodott a Mercedesszel, így év végén elhagyja jelenlegi csapatát. Martin Whitmarsh szerint azonban ebből semmi sem igaz.

„Nem hinném, hogy ez kijelentés volt, szerintem csak pusztán fantázia” – mondta Jordan kijelentésére reagálva a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!