Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán - F1VILÁG.HU

Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán

Bár az idei harmadik időmérőn is alulmaradt csapattársával szemben, Lewis Hamiltont rendkívül feltüzelte a Mercedes remek szombati melbourne-i szereplése, ami számára harmadik helyet eredményezett a vasárnapi rajtrácsra. A brit 16 évvel ezelőtti emlékekből merít erőt ahhoz, hogy holnap akár a győzelmet is elcsípje.

Az időmérő utolsó szakaszáig nem nagyon volt előjele annak, hogy a Mercedes elcsípheti a 2. és a 3. pozíciót az Ausztrál Nagydíjra, a csapatnak azonban az autó finomhangolásával sikerült a közvetlen riválisok elé ugrania, és George Russellt csak Max Verstappen előzte meg.

Az első Q3-as körök lezárultával ráadásul egy rövid ideig még egy Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton neve mellett állt a legjobb idő, és bár egy perccel később már túl is szárnyalta azt Verstappen, a brit mégis fontos mérföldkőként élte meg azt a rövid időszakot a csapat formajavulása szempontjából.

Nagyon-nagyon szürreális érzés volt magunkat látni az első helyen egy rövid időre. Az utolsó köröm aztán már sajnos nem sikerült olyan jól. Elég sok teljesítményt benne hagytam, mert nem tudtam kellően működésre fogni a gumikat. De így is ott vagyok az elején, holnap pedig még jobb leszek” – ígérte a hétszeres világbajnok.

„Keményen dolgozunk, hogy visszatérjünk az élre, és egészen hihetetlen, hogy ilyen közel vagyunk a Red Bullhoz. Remélem, hogy holnap megfuttathatjuk őket a pénzükért, és abban is bízok, hogy az időjárás száraz marad.”

Bár a Mercedes két autóval támadhatja majd a Sergio Perez időmérős kiesése miatt az élen segítő nélkül maradt Verstappent, a Red Bull tempófölényének tudatában így sem vár könnyű feladat a brackley-i csapat autóira. Hamilton mindazonáltal látómezejében érzi a győzelmet is.

„A célom, hogy az első helyre jussak. Olyasmiben reménykedek, mint a legelső itteni versenyemen, 2007-ben az 1-es kanyarban. Nem tudom, emlékszik-e még rá bárki is, de megpróbálom megismételni!” – utalt vissza debütálófutamára, a tizenhat évvel ezelőtti Ausztrál Nagydíjra Hamilton. A brit újonc akkor azzal okozott azonnal nagy feltűnést, hogy a negyedik helyről rajtolva és merészen helyezkedve a célegyenes végén a külső íven megelőzte akkori csapattársát, Fernando Alonsót, majd a célba a harmadik helyen futott be. A csatát most vasárnap akár személyesen a spanyollal is újraélheti, hiszen Alonso közvetlenül Hamilton mellől, a negyedik helyről rajtol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!