Hamilton uralta a mezőnyt délelőtt Barcelonában - F1VILÁG.HU

Hamilton uralta a mezőnyt délelőtt Barcelonában

HIRDETÉS

Lewis Hamilton diktálta a tempót a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén, ahol hűvös, de száraz idő fogadta a mezőnyt. A McLaren pilótáját csapattársa, Jenson Button követte, Michael Schumacher előtt.



A McLaren tarolt az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén.

Lewis Hamilton diktálta a tempót a másfélórás edzésen, ahol több mint fél másodpercet adott mögötte befutó csapattársának, Jenson Buttonnak, akit Michael Schumacher követett a brutálisan átdolgozott Mercedesszel, ami úgy tűnik, jobban fekszik neki, mint a régi modell.

A nagyok közül elsőként a Red Bull hajtott pályára, és nem meglepő módon azonnal az élre állt. Az energiaital-gyárosok azonban nem örülhettek sokáig, mert először Schumacher, majd Button, aztán pedig Hamilton is megelőzte őket.

Button és Schumacher szinte egy időben teljesítették leggyorsabb körüket, amit alig fél tized választott csak el egymástól. Nem sokkal később Hamilton is megérkezett, és 1:21.134-es idejével toronymagasan az élre állt, ahonnan már senki nem tudta letaszítani.

A csapatok ugyanis az utolsó fél órában már a versenyre készültek, több üzemanyaggal köröztek, így esély sem volt arra, hogy javuljanak a köridők, főleg az élen.

Nico Rosberg a hatodik helyen végzett a másik Mercedesszel, míg a Renault duója, Robert Kubica és Vitaly Petrov a hetedik, illetve a kilencedik lett. Közéjük a hazai hős, Fernando Alonso ékelődött be a nyolcadik helyen.

A Ferrarinál mindkét versenyző kipróbálta az új hátsó szárnyelrendezést, azaz a már aktív F-csatornát, azonban az edzés végére mindketten visszatértek a régihez, hogy összehasonlíthassák a kettőt, és könnyebben el tudják dönteni, bevetik-e az új elrendezést.

A Force Indiánál ismét szerepet kapott a tesztpilóta, Paul di Resta, aki Adrian Sutil helyét vette át a reggeli edzésen, ahol csapattársa, Vitantonio Liuzzi előtt, a 13. helyen végzett.

Hirdetés

Christian Klien először gördült pályára az idei szezonban. Az osztrák versenyző a héten kötött tesztpilótai szerződést a Hispaniával, ahol Karun Chandhok autójával körözött a katalán ringen a péntek reggeli edzésen.

A BMW Sauber egykori tesztelője a 22. lett, fél másodperccel megelőzve a csapat brazil versenyzőjét, Bruno Sennát.

Az újonc csapatok közül ismét a Lotus volt a legeredményesebb. Heikki Kovalainen a 18. helyre repítette versenygépét, majd egy teljes másodperccel megelőzve mögötte végző csapattársát, Jarno Trullit.

Timo Glock kipróbálta a Virgin módosított versenyautóját, mellyel a 20. lett, csapattársa Lucas di Grassi előtt, aki három tizeddel bizonyult lassabbnak nála a régi autóval.

A Williams is csak egy továbbfejlesztett autót hozott magával. Az új modellt Rubens Barrichello kapta meg, aki a 16. lett, jóllehet probléma lépett fel az olajrendszerrel, amit a csapat végül sikeresen orvosolni tudott.

Csapattársa, Nico Hülkenberg a régi autóval körözött, ám bár csak egy tizeddel volt lassabb a brazilnál, nem lehetett túlságosan boldog, mert tíz perccel a tréning leintése előtt, megállt alatta az autója, vélhetően egy motorhiba miatt.

Pedro de la Rosa csak három bemelegítő kört teljesített a Sauberrel, ugyanis már korán a pálya szélére kényszerült, egy váltóhiba miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!