Költségplafon-ügy

Hamilton utódjaként tekint Ricciardóra a Mercedes?

Brit sajtóértesülések szerint Lewis Hamilton potenciális utódjaként tekinthet a Mercedes Forma-1-es csapata Daniel Ricciardóra. A McLarentől kiebrudalt ausztrál jövőre tartalékos lehet a német istállónál, Hamilton esetleges visszavonulása esetén pedig versenyzési lehetőséget is kaphat a csapattól.

Bár érvényes szerződése volt a McLarennel a 2023-as idény végéig, Ricciardo közös megegyezéssel – az elmúlt másfél év sikertelenségére való tekintettel – távozik a patinás istállótól, helyét pedig honfitársa, az ifjú Oscar Piastri veszi majd át. Arról egyelőre nem született még bejelentés, hogy Ricciardo hol folytatja pályafutását, lehetséges csapatként az Alpine, a Haas, a Williams és az Alfa Romeo jöhetne szóba az ő esetében, ám nem kizárt az sem, hogy egy évet kihagy.

Saját bevallása szerint is fontolóra veszi majd ezt a lehetőséget, és meghallgat minden ajánlatot – még azokat is, melyek egy esetleges tartalékversenyzői szerződésről szólnak. A legfrissebb sajtóhírek szerint pontosan ilyet ajánlana neki a Mercedes a következő idényre: a Daily Mail című lap sportrovata szerint a rutinos ausztrál pilótát szeretné soraiban tudni a német csapat arra az esetre, ha esetleg Lewis Hamilton úgy dönt, szerződése 2023-as lejártát követően befejezi pályafutását a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

Ebben az esetben George Russell lenne a vezérpilótája a Mercedesnek a brit lap jól értesültnek titulált forrása szerint, Ricciardo előléptetésével pedig egy rutinos, többszörös futamgyőztes pótolhatná Hamiltont. 

„Még mindig F1-es versenyző vagyok, én így gondolkodom. Büszke vagyok arra, amit elértem, de úgy érzem, van még mit megmutatnom, van még mit adnom magamnak. Nem versenyeznék más kategóriában jövőre. A tűz még mindig megvan bennem. Nem tűnt el” – mondta nemrég a nyolcszoros F1-es győztes ausztrál.

„Vannak érvek amellett is, hogy kivegyek egy kis szünetet. Az elmúlt 18 hónap kihívásokkal teli volt, szóval egy kis pihenő jót tenne. De persze aktívnak maradni is jó dolog. Ezért akarok mindent meghallgatni. Még ha csak tartalékversenyzői pozícióról is lenne szó, nem akarok túl büszke lenni, és azt mondani, hogy ’én túl jó vagyok ehhez’. Meg akarok hallgatni mindent, és aztán megnézni, hogy minek van értelme.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton utódjaként tekint Ricciardóra a Mercedes?
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!