Portugál Nagydíj

Hamilton üzenete a kritikusoknak

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton üzenete a kritikusoknak

Lewis Hamilton úgy érzi, hogy rácáfolt kritikusaira, miután a többiekhez képest egy kiállással kevesebbel sikerült teljesítenie a Spanyol Nagydíjat, ahol az utolsó pozícióból rajtolva, a nyolcadik helyen végzett.


Lewis Hamilton úgy érzi, hogy rácáfolt kritikusaira, miután a többiekhez képest egy kiállással kevesebbel sikerült teljesítenie a Spanyol Nagydíjat, ahol az utolsó pozícióból rajtolva, a nyolcadik helyen végzett.

A McLaren brit versenyzője a mezőny végéről vágott neki a 66 körös megmérettetésnek, miután elvették pole pozícióját, mert elfogyott az üzemanyaga az időmérő végén és nem tudtak a tankjából megfelelő mennyiségű üzemanyagot vételezni, vizsgálati célból.

Hamilton azonban kiválóan taktikázott, egy kiállással kevesebbet teljesített, mint a többiek, fantasztikusan spórolt a gumikkal – jóllehet korábban sokan azzal támadták, hogy túlságosan agresszív vezetési stílusa miatt képtelen a (gumi)spórolásra.

„Az emberek mindig arról beszélnek, hogy mennyire agresszíven vezetek, így bízom abban, hogy a mai teljesítményem bizonyítja, hogy igenis tudok vigyázni a gumikra” – mondta az egykori világbajnok, aki általában keményebben bánik az abroncsokkal, mint csapattársa, Jenson Button.

„Nagyon könnyű száz százalékon autózni és meggyilkolni a gumikat, buta hibákkal, de a mai verseny teljes mértékben kontrollált és higgadt volt. Én voltam az egyedüli, aki két kiállással teljesítettem a versenytávot.”

„Az emberek mindig azzal kritizálnak, hogy nagyon agresszív a vezetési stílusom és csapattársam mennyivel jobban bánik a gumikkal. Azt gondolom, hogy a mai verseny kiváló bizonyíték arra, hogy ezek az emberek rosszul gondolják ezt.”

Hamilton örül annak, hogy a McLaren ennyire versenyképes volt Barcelonában, és biztos abban, hogy visszavághat a soron következő futamnak helyet adó Monte-Carlóban.

„Úgy gondolom, hogy az autónk továbbra is versenyképes” – folytatta. „Csapatunk kiváló munkát végzett, és egyre jobbá teszi az autót, a dolgok összeérnek, és amint ezt meglesz, elérhetjük a megérdemelt eredményeket.”

„Monaco egy olyan pálya, amint nagyon szeretek, és bízom abban, hogy egy sokkal jobb hétvégét teljesíthetünk majd, most már hazai pályámon. A csapatnak most már egy löketre lenne szüksége, nagyon keményen dolgoznak, és jobb eredményeket érdemelnének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!