Friss hírek

Hamilton üzent a gyerekeknek: Higgyetek az álmaitokban!

Lewis Hamilton csak kereste a szavakat a Török Nagydíjat követően, miután 7. világbajnoki címét is megnyerte: a brit pilóta ezzel utolérte Michael Schumacher rekordját.

Hamilton a verseny után sokáig csak ült autójában, és nem szállt ki, próbálta feldolgozni, hogy 7. világbajnoki címét is megszerezte a Török Nagydíjon. A Mercedes versenyzője számára egyelőre hihetetlennek tűnik ez az eredmény, és a futam után adott interjújában gyermekkorát idézte fel, amikor igazából álmodni sem mert hasonlóról. 

„Nem találom a szavakat” – mondta Hamilton, miután kiszállt az autóból. „Azzal kell kezdenem, hogy hatalmas köszönet mindenkinek, aki itt vagy a két gyárunkban dolgozik. Nem lennék itt, ha nem csatlakozom ehhez a csapathoz, és az utazás, ami tegyütt megtettünk, óriási volt.”

„És a családomnak is köszönetet szeretnék mondani. Amikor fiatalok voltunk, erről álmodtunk, néztük a nagydíjakat, és ez minden álmunkon túlmutat. Ez annyira fontos a gyerekeknek, hogy a lehetetlenről álmodjanak. Meg kell dolgozni érte, hajtani kell az álmokat, és sosem szabad feladni vagy kételkedni magadban.

„Remélem, hogy minden fiatalnak meg tudom mutatni: higgyetek az álmaitokban! Ne hagyjátok, hogy belétek beszéljék, hogy a célokat nem tudjátok elérni!”

Sem a hétvége kezdetén, de még vasárnap, a verseny közben sem gondolta volna Hamilton, hogy a dobogó legfelső fokán ünnepelheti 7. bajnoki címét: a britnek fogalma nem volt róla, milyen állapotban vannak a gumijai, de a futam végén nem akart kereket cserélni, hiszen az túl kockázatos lett volna szerinte. 

„Nem voltunk jók a szabadedzésen, és tudtuk, hogy nehéz feladat előtt állunk. De a csapatunk azzal tűnik ki a többiek közül, hogy a nehéz pillanatokban is mindig tanulunk” – mondta Hamilton.

„Közben nem értettem, mi történik ezen a versenyen: Alex Albon elhúzott tőlem, és azt gondoltam, kicsúszik a kezeim közül a verseny. De aztán a semmiből jött a tempó. Nem volt világos, hogy mi van a gumijaimmal. Az intermediate-ek túl hidegek? Túl melegek? Nem értettem. De ez csak átmeneti volt, és megjavultak a gumik, visszajött a tapadás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!