Friss hírek

Hamilton: Valamit csinálnunk kell, mert a Red Bull nagyon begyorsult!

Mindent beleadott, mégsem tudta legyőzni a Holland Nagydíjon Max Verstappent – ezt mondta a vasárnapi verseny után Lewis Hamilton, aki ráadásul beszélt arról is, sok szempontból nem jött ki nekik a lépés Zandvoortban.

Hamilton Verstappen mellől, a 2. helyről vághatott neki a futamnak, és bár tartani tudta a lépést a hollanddal, nem volt esélye arra, hogy meg is előzze őt.

A Mercedes versenyzője így végül a 2. pozícióban ért célba Zandvoortban, és az összetettben is elveszítette a vezetést Verstappennel szemben.

„Elképesztően gyorsak voltak ma, egész évben nem voltak ilyen gyorsak!” – mondta Hamilton a Red Bullról a leintést követően. „De mindent beleadtam.”

„Ahhoz, hogy ma a leggyorsabbak legyünk, vagy kellően gyorsak, szükségünk lett volna arra, hogy minden jól működjön, beleértve a forgalmat is, ami nem jött össze. Tökéletes kerékcserékre lett volna szükségünk, de ez sem működött. A stratégiával is topon kellett volna lennünk, de nem volt tökéletes, és forgalomba kerültem.”

„De, ha ezek a dolgok tökéletesen is alakulnak, akkor is nagyon nehéz lett volna legyűrni őket. Mindent beleadtunk…”

Hamilton ismét azt mondta, szükségük lenne arra, hogy a Red Bullhoz hasonlóan ők is javítsanak autójukon a bajnokság második felében.

„Sok van még hátra, de ők feltettek új feljesztéseket az autójukra a legutóbbi versenyen, és mára nagyon begyorsultak, komoly fejlődést értek el. Szóval van tennivalónk, hoznunk kell valamit nekünk is, hogy versenyezni tudjunk velük.”

Hamilton hátránya 3 pont az összetettben Verstappen mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!