Hamilton: Választhattam volna a könnyebb utat - F1VILÁG.HU

Hamilton: Választhattam volna a könnyebb utat

HIRDETÉS

Választhatta volna a könnyebb utat, Lewis Hamilton azonban úgy döntött, 2013-ban új kihívásokat keresve a Mercedes alakulatánál folytatja Forma-1-es pályafutását.


Választhatta volna a könnyebb utat, Lewis Hamilton azonban úgy döntött, 2013-ban új kihívásokat keresve a Mercedes alakulatánál folytatja Forma-1-es pályafutását.

A brit pilóta az F1Racing magazin hasábjain elárulta, tudja, sokan arra számítottak, megtartja helyét jelenlegi csapatánál, a Mclarennél.

Hamilton a távozó Michael Schumachert váltja majd 2013-ban, és elmondása szerint alig várja már, hogy segítsen a csapatnak a felzárkózásban.

„Valami mást szerettem volna csinálni. Új kihívást akartam” – mondta Hamilton.

„Az emberek rengeteg mindent feltételeztek. Azt hiszem, Martin [Whitmarsh] is azt gondolta, hogy maradni fogok, szóval nagyon kemény és érzelmes pillanat volt, amikor beszéltem vele. A szív küzdött a józan ésszel, de kényelmes pozícióban voltam, és azt mondtam: „csináljuk!”

„Nem tagadhatom, hogyha nem nyerek, az frusztráló, bármilyen csapatnál legyek is. Sokszor megtapasztaltam már ezt, megpróbáltam együtt élni vele a múltban.”

Hamilton elmondta, nem dől össze a világ, ha jövőre még nem lesz sikeres a Mercedesszel, hiszen 2014-ben mindenki a nulláról indul majd az új szabályok miatt.

„2014-ben jelentősen megváltoznak a szabályok az új V6-os turbómotorokkal, illetve az autókra vonatkozóan is – minden újra a nulláról kezdődik.”

„Választhattam volna a könnyebbik utat, maradhattam volna egy nagyszerű csapatnál egy nagyszerű autóban, és kereshettem volna elegendő pénzt. De én nem akartam ezt. Tovább akartam állni, küszködni akartam, segíteni a csapatot ebben a küszködésben ahhoz, hogy az élen legyen és elkezdjen nyerni. Ez lesz a legkielégítőbb érzés, ha sikerül elérni. Ha pedig nem, még akkor is csak 31 éves leszek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!