Hamilton: Változhat az erősorrend Barcelonában - F1VILÁG.HU

Hamilton: Változhat az erősorrend Barcelonában

HIRDETÉS

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga csapatának a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol szinte mindenki beveti javítócsomagját, ami ismét feje tetejére állíthatja az teljes mezőnyt.

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga csapatának a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol szinte mindenki beveti javítócsomagját, ami ismét feje tetejére állíthatja az teljes mezőnyt.

Annak ellenére, hogy idei legjobbját nyújtotta Bahreinben, Hamilton nem vár sokat az európai szezon első futamának helyet adó Spanyol Nagydíjtól, különösen úgy, hogy tudja, a McLarennek nem igazán fekszik a katalán pálya.

A csapatok ugyanis itt teszteltek a legtöbbet a téli időszakban, és a wokingi gárda pontosan tudja, hogy a spanyol ring kihozhatja az MP4/24 gyengéit, amit már megtapasztalhattak az előszezonban.

“Az első négy verseny beosztása kemény volt mindenki számára, így visszatérve Európába, olyan érzésed van, mintha új rajtot venne a bajnokság” – mondta a brit pilóta a csapat előzetesében.

“Azt követően, hogy pozitív teljesítményt mutattunk Bahreinben, tisztában vagyunk azzal, hogy a barcelonai versenypálya nem fog feküdni autónknak. A helyzetünket nehezíti, hogy a többiekkel ellentétben, nem lesznek komolyabb újításaink, mert azokat már bemutattuk az első négy tengerentúli futamon, így igen érdekes lesz megnézni az erőviszonyokat.”

“Mindezek ellenére a mérnökök optimisták, hogy az új diffúzor és első szárny ismét segíthet abban, hogy tovább közeledjünk a mezőny elejéhez” – tette hozzá Hamilton, aki világbajnoki címvédőként 22 ponttal lemaradva a listavezető Jenson Button mögött, a kilencedik helyen áll az egyéni bajnokságban.

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh szintén óvatosan nyilatkozott, azonban elmondása szerint minden esélyük megvan arra, hogy további pontokat szerezzenek a jövő heti Spanyol Nagydíjon.

“Döntésünk, miszerint folyamatosan, versenyről versenyre, és nem egy komplett csomagba burkolva vetjük be újításainkat, értékes pontokat hozott a konyhánkra az első versenyeken” – mondta a brit szakember. “Bár riválisaink nagyobb fejlesztésekkel érkeznek a jövő héten Barcelonába, ismét arra számítunk, hogy pontokat szerezünk.”

“Annak ellenére, hogy a nagy leszorító erőt megkövetelő katalán versenypálya talán kihozhatja az MP4/24 gyengéit, a csapat összes tagja magabiztos és motivált, hogy megtarthatjuk lendületünket, mellyel tovább csökkenthetjük a különbséget köztünk, és az élen állók között a hétvégén.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!