Friss hírek

Hamilton: Változtatni kell a hétvégék formátumán

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, nyitott arra, hogy átalakítsák a Forma-1-es versenyhétvégék formátumát.


A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, nyitott arra, hogy átalakítsák a Forma-1-es versenyhétvégék formátumát.

A Forma-1 újonnan kinevezett sportigazgatója, Ross Brawn nemrég előállt egy olyan ötlettel, miszerint nem világbajnoki versenyeken lehetne kísérletezni új formátumokkal, Hamilton pedig támogatja a szakember elképzelését.

Hirdetés
 

„Nem hangzik ez olyan borzasztó ötletnek – a Forma-1-nek határozottan szüksége van egy új formátumra” – mondta a Mercedes versenyzője.

„11 éve – amióta itt vagyok – ugyanolyanok a versenyhétvégék csütörtöktől vasárnapig. A jelenlegi autókkal nehéz előzni, szóval elő kell állnunk másféle versenyekkel. Talán minden második versenyt más forgatókönyv szerint kellene futni? Monacóban például nem lehet ugyanaz a formátum, mert lehetetlen előzni ott.”

„Egy kicsit talán meg kell fűszerezni a dolgot, és előállni valami mással. Esetleg egy sprintfutammal? Nem tudom. Rengeteg ötlet van, de ezeket most nem fogom megosztani önökkel.”

Hamilton kifejtette, nagyon örül annak, hogy a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media igyekszik javítani a bajnokságon.

„Nagyszerű, hogy előállnak új ötletekkel. A globális eredmények tekintetében a Forma-1 nem hozta még ki magából azt a potenciált, ami benne van. Nem tudom, hogy a futball népszerűségét meg tudjuk-e közelíteni, de közel tudunk kerülni hozzá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!