Hamilton: Van még időnk arra, hogy fordítsunk! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Van még időnk arra, hogy fordítsunk!

HIRDETÉS
A 2022-es szezon negyedik versenyhétvégéjén, Imolában sem tud labdába rúgni a Mercedes Forma-1-es csapata, az istálló hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azonban azt mondja, van még idejük arra, hogy fordítsanak a helyzetükön.
2022 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

A német istálló nehezen kezdte az idényt, W13-as kódjelű versenyautója ugyanis egész egyszerűen képtelen felvenni a versenyt a riválisok, a Ferrari és a Red Bull versenygépeivel. Az Emilia-Romagna Nagydíj pénteki időmérője ugyancsak kiábrándítóan alakult a világbajnok csapat számára: sem George Russell, sem Lewis Hamilton nem jutott be a legjobb 10 közé.

A Mercedes számára a szezon elején viszonylag jól sikerült a kármentés, ennek köszönhetően pedig a csapat a 2. helyet foglalja el a bajnokságban. És mivel rengeteg verseny hátravan még az idényből, Hamilton nem mondott le az idei küzdelmekről.

„Nem vagyok matematikus, szóval nem tudom, milyen esélyeink vannak százalékosan. De határozottan nehéz dolgunk van. Fel van adva a lecke, az egyszer biztos!” – mondta a hétszeres világbajnok Imolában.

„Még nagyon-nagyon sok van hátra. Láthattuk – legalábbis az előző év során –, hogy rengeteg minden történik egy idényen belül. Sok verseny van még hátra, van időnk arra, hogy fordítsunk. Van még időnk arra, hogy megjavítsuk az autót, és kihozzuk belőle mindazt, ami benne van. És tudom, hogy az egész csapat gőzerővel azon dolgozik, hogy ezt elérjük.”

A Mercedes több kisebb újítást is pályára vitt Imolában, ezek azonban nem elegendőek ahhoz, hogy a csapat hirtelen a Ferrarival és a Red Bull-lal harcoljon. Hamilton ugyanakkor reméli, ha apránként is, de előrébb tudnak lépni.

„Valahányszor autóba ülök, abban bízom, hogy jobb érzés lesz vezetni. De alapvetően ez még mindig ugyanaz az autó. Tudom, hogy a gyárban mindenki kőkeményen dolgozott húsvétkor is, hogy még a legkisebb újításokkal is elkészüljenek. De nincs semmi sorsfordító az autón, ami változtatni fog az eredményen. Ugyanakkor remélem, hogy ezen a hétvégén egy kicsit előre lépünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!