Hamilton védelmébe vette a McLarent - F1VILÁG.HU

Hamilton védelmébe vette a McLarent

Lewis Hamilton egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy csapatának tisztáznia kell magát a Motorsport Világtanács július 26-án megrendezésre kerülő rendkívüli ülésén, ugyanis biztos benne, hogy a McLaren véletlenül keveredett bele a kémügybe.

Lewis Hamilton egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy csapatának tisztáznia kell magát a Motorsport Világtanács július 26-án megrendezésre kerülő rendkívüli ülésén, ugyanis biztos benne, hogy a McLaren véletlenül keveredett bele a kémügybe.

A huszonkét esztendős újonc versenyző elmondta, sokkal inkább aggódott amiatt, hogy leküzdje nátháját, mintsem ezért, hogy meg kell jelennie csapatának a FIA Motorsport Világtanács előtt, hogy tisztázza magát.

“Még egy éve sincs, hogy együtt vagyok a csapattal, de már kilenc éve ismerem Ront, ami éppen elég volt számomra ahhoz, hogy tudjam, soha nem tenne ilyet” – mondta Hamilton a Nürburgringen. “Éppen ezért is hiszek a csapatnak, és támogatom mindenben. Úgy érzem, ők az egyik legőszintébb csapat a jelenlegi mezőnyben. Sok istálló van, amelyik valamilyen módon megpróbálja áthágni a szabályokat, de szerintem mi vagyunk az egyik legőszintébb csapat. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond.”

A McLaren vezetősége idézést kapott a Nemzetközi Automobil Szövetségtől a július 26-án megrendezésre kerülő Motorsport Világtanács rendkívüli ülésére, ahol választ kell adnia néhány még tisztázatlan kérdésre a kémügyben.

Egyesek már arról beszélnek, ha a McLarent bűnösnek találják, elvehetik világbajnoki pontjait, sőt akár ki is zárhatják a bajnokságból. Hamilton azonban nem aggódik emiatt, és elmondta, a nagy zűrzavar nem hat ki a teljesítményére.

“Hiszek a csapatban, éppen ezért nem is nagyon foglalkozom az üggyel, mert biztos vagyok benne, hogy elég ügyesek ahhoz, hogy megoldják a helyzetet” – folytatta Lewis. “Senkivel nem beszéltem erről, és nem is akarok belefolyni. A dolgom az, hogy a lehető legjobb formámat hozzam a hétvégén.”

Annak ellenére, hogy a szezon eddigi összes versenyén a dobogón végzett, Hamilton azt is elmondta, nem lesz egyszerű számára a szezon második fele, különösen azért nem, mert már mindenki őt tekinti legnagyobb ellenfelének, és őt akarják letaszítani a képzeletbeli trónról.

“Egyre nehezebb tartani ezt a teljesítményt, hiszen eddig mindig egyenletesen mentem” – magyarázta. “Az első néhány versenyen minden erőmmel hajtottam, a határon autóztam, ám ekkor nagyon könnyű hibát véteni, és elveszíteni a futamot. Nem szeretném kockára tenni csapaton és saját magam pontjait. Azonban továbbra is a győzelem a célom, és ezért mindent meg is teszek majd. Nem szabad a határon autózni, de a fejünkben kell tartani, hogy pontokra van szükségünk. Viszont nem az első kanyarban kell megnyerni a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!