IMOLAGP

Hamilton védelmébe vette Vettelt: „Emberek vagyunk!”

Fotó: Mercedes

Bár a vasárnapi verseny után azt mondta, Sebastian Vettel keményebb büntetést érdemelt volna, Lewis Hamilton szerint a Ferrari versenyzője nem azért hibázott Franciaországban, mert nem bírja a nyomást.

Vettel a 3. helyről rajtolt Le Castellet-ben, az első kanyarban azonban összeütközött Valtteri Bottasszal, így mindketten a mezőny végére csúsztak vissza. Vettelt az incidens miatt 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, ám még így is az 5. helyen ért célba.

Mivel a futamot Lewis Hamilton nyerte, a brit átvette a vezetést a bajnoki összetettben. A világbajnoki címvédő a versenyt követően újságíróknak nyilatkozva azt mondta, az olyan hibák, mint amilyet Vettel is elkövetett, bőven benne vannak a pakliban.

„Nem fogok ilyenbe belemenni – tudom, miről beszélnek, de tényleg versenybaleset volt, ami az 1-es kanyarban történt. Az efféle dolgok megtörténnek, amikor mindannyian igyekszünk bemenni ugyanabba a kanyarba nagy tempóval – nem mindig könnyű” – mondta a listavezető.

„Nem gondolom, hogy követett el további hibákat. Mindannyian az élen vagyunk és bajnoki címekért harcolunk, nem csak körözgetünk. A bőrünket visszük a vásárra.”

„Minden megteszünk azért, hogy a biztonság keretein belül a lehető legjobban betegyük az autónkat. Ezek a versenygépek nem sínen haladnak, néha kicsúszunk. Elvégre emberek vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!