Hamilton véletlenül megütött egy kapcsolót, ez okozta drámáját Bakuban - F1VILÁG.HU

Hamilton véletlenül megütött egy kapcsolót, ez okozta drámáját Bakuban

HIRDETÉS
Szinte az utolsó pillanatig harcban volt a győzelemért, ám végül pont nélkül zárta a Forma-1-es Azeri Nagydíjat a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton.
2021 Azerbaijan Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes versenyzője a 2. helyről kezdte meg a bakui versenyt, és nem sokkal a rajt után a vezetést is átvette, megelőzve a pole-ból induló Charles Leclerc-t.

Hamilton aztán visszacsúszott a 3. helyre, miután a két Red Bull elé tudott kerülni, a Max Verstappen kiesése miatt félbeszakított versenyen azonban végül esélye volt a győzelemre.

Az újraindításnál le is rajtolta Sergio Perezt, az 1-es kanyarban azonban csúnyán elfékezte magát, így végül csak a 16. helyen ért célba.

Hamilton a leintést követően elárulta, a második rajtnál véletlenül megütött egy kapcsolót a kormányon, emiatt blokkoltak az első kerekei. Ez a kapcsoló eredetileg arra szolgál, hogy a kivezető körökön, illetve a biztonsági autó bentléte alatt melegen tartsa a fékeket – verseny közben viszont értelemszerűen nem használják a versenyzők.

„Amikor Checo balra húzott, én is balra húzódtam, és megütöttem egy kapcsolót, anélkül, hogy tudtam volna róla. Ez aztán gyakorlatilag kikapcsolta az hátsó fékeket, így blokkoltak az első kerekeim, szóval elmentem egyenesen…” – mondta csalódottan a hétszeres világbajnok.

„Igazán fájdalmas ez, nagyon sajnálom a csapatot. Minden, amit tehetek, hogy próbálom újraépíteni magam. Mindenesetre minden tőlem telhetőt beleadtam ma.”

„Nehéz elfogadnom, de főleg a csapatnál dolgozókat sajnálom, akik rendkívül keményen dolgoztak ezekért a pontokért. De összeállunk majd és megerősödve térünk vissza.”

„Elég megalázó élmény, hogy őszinte legyek. Nagyon keményen dolgoztunk ezen a hétvégén, hogy összekapjuk magunkat. A top 10-en kívül végeztünk, pedig olyan jónak tűnt a helyzet.”

Hamilton hozzátette, vannak azért pozitívumai is a hétvégének, hiszen a nehéz kezdés ellenére végül a győzelemért tudtak csatázni Bakuban.

Hirdetés

„Rengeteg pozitívuma volt ennek a hétvégének, de nyilván az, hogy az utolsó pillanatban, az utolsó előtti körben elveszítsem… Maxnak is balszerencséje volt ma, szóval… Hosszú utat kell még megtennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!