Hamilton verhetetlen lesz a hockenheimi diadal után? - F1VILÁG.HU

Hamilton verhetetlen lesz a hockenheimi diadal után?

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A németországi győzelem után verhetetlen lesz Lewis Hamilton a 2018-as Forma-1-es idényben – állítja a sportág korábbi világbajnoka, Jacques Villeneuve.

A hockenheimi versenyen Sebastian Vettel rajtolhatott a pole pozícióból, és sokáig úgy tűnt, magabiztos győzelmet arat hazai közönsége előtt, ezzel pedig tovább növelheti előnyét a bajnoki összetettben.

Ráadásul a ferraris malmára hajtott a vizet az is, hogy Hamilton egy műszaki probléma miatt csak a 14. helyről kezdhetett neki a versenynek.

Vettel azonban a vizes pályán hibázott és kiesett, miközben Hamilton a mezőny közepéről felzárkózva nyert.

A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint most ugyanaz történhet, mint tavaly, Szingapúrban, ahol Hamilton egy olyan hétvégén tudott nyerni, ahol a Mercedes küszködött, és ahol a Ferrarik már rögtön a rajt után összeütköztek.

„A hatása hasonló lehet, mint tavaly, Szingapúré” – mondta a kanadai.

„Lewis padlón volt, szinte depressziós, azt gondolta, mindenki utálja őt, és a többi. Ez volt az ő attitűdje, még a verseny előtt is. A nyilatkozatai teljesen ilyenek voltak. És aztán ezt hozta: 25 pontot. Ugyanez történt Szingapúrban is, ha jól emlékszem.”

„És Szingapúr után verhetetlen volt. 3-4 versenyig ilyen volt a hozzáállása, és senki sem tudta legyőzni. Talán ugyanezt kapjuk most is. Vettel számára ez nagyon drága volt. És Lewis ezzel egy nagyon pozitív állapotba kerülhet.”

Bár Villeneuve elismeri, Vettel hockenheimi hibája „teljesen szükségtelen volt, hiszen vezetett a versenyben, ráadásul csapattársa előtt”, azt pontosan tudja, hogy a trükkös körülmények miatt könnyű volt rontani.

Hirdetés

„Nagyon könnyű hibázni ilyenkor. Egyszerűen nem lehet tudni, mennyi a víz a pálya adott részén. Pláne, ha az ember elöl van. Ha a 2. vagy 3. helyen autózol, látod az előtted lévőt. Kimi például már lassított.”

„Kívülről könnyű azt mondani, „hülye hiba volt”, de ilyen körülmények között könnyű véteni.”

Villeneuve szerint az is teljesen érthető, hogy a Mercedesnél megkérték Valtteri Bottast a futam utolsó szakaszában, ne támadja Hamiltont.

„Miért kellene idegeskedni emiatt? A csapatok próbálják megnyerni a világbajnokságot. Megtesznek mindent, amit kell.”

„Mindkét autón ugyanazoknak a szponzoroknak kell lenniük. Ha megengednék, hogy a két autó teljesen máshogy nézzen ki, akkor nem lehetne csapatsorrend. Ilyen egyszerű.”

„De nem lehet elmarasztalni őket, ha ilyen nagy a tét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!