Friss hírek

Hamilton: Verstappen azt hiszi, rá nem vonatkoznak a szabályok

Nagyon nehéz Max Verstappen ellen versenyezni, a holland ugyanis azt gondolja, rá nem vonatkoznak a szabályok – lényegében ezt mondta a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíj után a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton.

A szezon utolsó versenye a két bajnokesélyes végletekig kiélezett küzdelméről, és a vitás manőverekről marad emlékezetes, győzelmének köszönhetően pedig Lewis Hamilton teljesen lefaragta hátrányát az összetettben Verstappenhez képest.

A két pilóta így azonos pontszámmal érkezhet majd meg a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjra, ahol ismét egymásnak feszülhetnek majd.

Hirdetés
 

A vasárnapi versenyt követően Hamilton arról beszélt, miközben ő folyamatosan próbál tisztán, a szabályok szerint játszani, addig Verstappen nem tartja be a játékszabályokat.

„Nagyon nehéz küzdelem ez… Amikor egy ilyen… Nehéz harcolni egy olyan versenyző ellen, aki nem ugyanazon szabályok szerint versenyez. Minden erőmmel azon voltam, hogy a pályán tartsam az autót, és megfelelő módon csináljam” – mondta a hétszeres világbajnok, majd beszélt arról is, a vasárnapi győzelem kulcsa a higgadtság volt.

„Hideg fejjel vágtunk bele ebbe csapatként, és azt gondolom, a higgadtság volt a kulcs. Teljesen világos volt, hogy a többiek körülöttünk hajlandóak mindent bevetni, hogy előzzenek, én pedig csak próbáltam a pályán maradni, kimaradni a bajból, tehát elkerülni incidenseket, ha lehet. És nagyon-nagyon örülök, hogy maradt még szárnyam a végére.”

„Sokat kockáztattam a végén a sérüléssel, hogy meglegyen az extra pont, mivel tovább folytatjuk a küzdelmet, nem számít, mivel nézünk szembe, soha nem adjuk fel.”

A verseny 37. körében történt incidenssel kapcsolatban Hamilton elmondta, fogalma sem volt arról, Verstappen miért lassult le hirtelen.

„Nem kaptam meg az információt, hogy vissza fog venni, szóval hirtelen elkezdett lelassítani a 27-es kanyar előtt, ahol a DRS-zóna van, de nem teljesen volt világos számomra, kicsit össze is zavarodtam, és aztán hirtelen jelentős mértékben visszalassított, és teljesen nekimentem hátulról.”

„Örülök, hogy nem estünk ki mindketten, nekem be kell fejeznem mindkét versenyzett, és meg kell szereznem ezeket a pontokat, és nyilván ilyen körülmények között nehéz. De igen, sikerült egy darabban tartani az autót.”

Az idei szezon a két versenyző folyamatos küzdelméről szól, és miközben a bajnokság első felében még el tudták kerülni az ütközést, az idény második szakaszában többször kerültek már túl közel egymáshoz a versenypályán. A vasárnapi futam során egy alkalommal Hamilton „kib*szottul őrültnek” nevezte Verstappent, ezzel kapcsolatban Hamilton úgy fogalmazott, számos alkalommal kellett balesetet elkerülnie idén.

„Határozottan azt érzem, hogy voltak forgatókönyvek, amikor ez volt a helyzet. Nem először fordult elő, hogy balesetet kellett elkerülnöm, így gondolom jelenleg, de az ember a pillanat hevében persze hajlamos mondani dolgokat, aztán újranézi az esetet, és talán másképp érez.”

Hamilton azt mondja, szerinte probléma az is, hogy nincs következetesség a versenybírók döntéseiben.

„Nem gondolom, hogy én változtattam azon, ahogy versenyzem. Idén több incidenst is láttunk, Brazíliában is a fehér vonalak között kellett volna futnunk a versenyünket, a szabályok viszont nem voltak világosak a versenybírók részéről. Én a magam részéről tudom, hogy nem előzhetek meg valakit a pályát elhagyva, és nem tarthatom meg a pozíciót, de szerintem ez köztudott köztünk, versenyzők között – csak épp egyikünkre ez nem vonatkozik…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!