Hamilton: Verstappen nagyon „tisztelettudó” volt - F1VILÁG.HU

Hamilton: Verstappen nagyon „tisztelettudó” volt

HIRDETÉS
„Nagyon tisztelettudó” volt a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon Max Verstappen – ezt az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton nyilatkozta, aki a verseny során nagyot csatázott a Red Bull holland pilótájával.
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 04: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 04, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-215JEBSK11W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen a pole pozícióból rajtolhatott a Hungaroringen, és sokáig tartotta is az első pozíciót, visszaverve Hamilton támadásait, a jobban taktikázó Mercedes-pilóta azonban a futam utolsó szakaszában végül meg tudta előzni őt.

Hamilton a versenyt követően azt mondta, örül annak, hogy kemény, ugyanakkor fair csatát vívhattak egymással.

„Fontos látni, hogy megvan a tisztelet kettőnk között a pályán – nagyon tisztelettudó vezetés volt, és remélem, hogy ez így folytatódik” – mondta Hamilton.

„Ahogy meglett a 2. hely, azt gondoltam, ’ez az egész küzdelem, amiről beszélünk köztem és Max között, most meg fog történni’.”

„Tényleg fantasztikus volt. Jó helyekre tette az autóját, én pedig adtam neki helyet. Egy kicsit eltérően küzdöttünk.”

Hamilton hozzátette, ha a vb-cím lett volna a tét, nyilván mindketten agresszívebbek lettek volna.

„Ha ugyanannyi pontunk lenne, akkor nyilván agresszívebb harc lett volna. De erre nem volt szükség, én pedig csak meg akartam bizonyosodni arról, hogy összejön a tiszta előzés.”

A brit kifejtette, örül annak, hogy a Red Bull elkezdett nyomást helyezni a Mercedesre.

„Nagyon-nagyon örülök, főleg egy olyan időszak után, mely során mindenki annyira negatív volt a sporttal kapcsolatban – végre nagyot lépett a Red Bull, és igazán remek küzdelmeket látunk.”

Hirdetés

„Azt gondolom, a Ferrari is újra játékban lesz az olyan pályákon, mint Spa és Monza, ahol nagyon gyorsak lesznek az egyenesekben, és nincs olyan sok kanyar. Szerintem ezeken a helyszíneken nagyon-nagyon erősek lesznek.”

„Spában nyilván vannak kanyarok, de ezek fekszenek nekik. Remélem, hogy a Red Bull is erős marad, és bízom abban, hogy ez a küzdelem tovább folytatódik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!