Friss hírek

Hamilton: Verstappen nem tud érett döntést hozni

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint jelenleg képtelen érett döntést hozni versenyszituációban a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen. A brit szerint egy tapasztaltabb pilótával jobban járt volna a Red Bull Bahreinben.

Verstappen és Hamilton a vasárnapi verseny korai szakaszában ütköztek össze egymással, minek következtében előbbi versenyző autója defektet kapott és meg is sérült. Verstappen végül a differenciálmű hibája miatt kiesett.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint szimpla versenybaleset történt, Hamilton szerint azonban Verstappen hibázott, és egy tapasztaltabb pilóta pontokat szállított volna a Red Bullnak.

„Érdekes ezt hallani Christiantől. Mivel olyan autójuk van, amivel jó eredményeket lehetne elérni. Ezúttal is tisztességes versenyt zárhattak volna, mert Max elég jó hozzá. De úgy gondolom, ha Fernando [Alonso] ült volna az autóban, jó versenyt zárt volna, és pontokat szállított volna a Red Bullnak.”

„És szeretném azt gondolni, hogyha én ültem volna az autójukban, én is pontokat szereztem volna nekik. Csupán azt remélem, hogy tanul azokból a helyzetekből, amikbe belekeveredik. Én is keresztülmentem ezen, amikor fiatal voltam, szóval tudom, milyen ez.”

Hamilton azt mondja, úgy érzi, elég helyet hagyott Verstappennek.

„Versenyeztünk, ami teljesen rendben volt. Gyakran a kívül lévő autó előtt elfogy az út – ha megnézzük, láthatjuk, hogy én elöl voltam egy darabig, és aztán elfogadtam a „vereséget” és visszavettem, mert tudtam, hogy próbál kitolni a pályáról.”

„De ő ennek ellenére tovább nyomult, pedig nem volt rá szükség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!