Hamilton: Verstappennek erősebb csapattársra van szüksége - F1VILÁG.HU

Hamilton: Verstappennek erősebb csapattársra van szüksége

HIRDETÉS
A világbajnoki pontversenyben élen álló Lewis Hamilton szerint ellenfelük, a Red Bull azért nem tudja a maximumot nyújtani a versenyeken, mert csak egy autóval tudnak rendszeresen harcba szállni a Mercedesszel.
SPA, BELGIUM - AUGUST 29: Pole position qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and third place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 29, 2020 in Spa, Belgium. (Photo by Francois Lenoir/Pool via Getty Images)

Az energiaital-gyárosok Max Verstappen révén sorozatban hatodszor értek célba dobogós pozícióban – a 70. évforduló Nagydíján pedig a holland pilóta a győzelmet is megszerezte.

A Red Bull viszont így is 106 pontos hátrányba került az összetettben, hiába szerzett ugyanis eddig 110 pontot Verstappen, csapattársa, Alexander Albon mindössze 48 egységig jutott az eddigi hét futamon.

Hamilton szerint a Milton Keynes-i istállónál Verstappennek egy erősebb csapattársra lenne szüksége.

„Amit látni kell a Red Bull esetében szerintem, hogy egy nagyon jó autójuk van – egyesek hajlamosak alábecsülni, de nagyon-nagyon erős autóval rendelkeznek. Max nagyszerű munkát végez vele” – mondta a Belga Nagydíjon újabb győzelmet szerző Hamilton a Sky Sports F1 televíziónak.

„Sajnos a két versenyző náluk nem úgy van, mint én és Valtteri [Bottas]. Emiatt pedig nehéz dolguk van.”

„Én is megtapasztaltam ezt évekkel ezelőtt, amikor a McLarennél voltam, és rendre én voltam elöl, de nem volt egy csapattársam, aki ott lett volna mögöttem. És így konstruktőri pontokat sem tudsz gyűjteni, mint ahogy a stratégiával sem tudsz úgy játszani azon autók ellen, melyek ellen harcolsz. Szóval Max magára van utalva.”

A Belga Nagydíj hétvégéjén Christian Horner csapatfőnök Albon védelmére kelt.

„Mindenkinek megvan a maga véleménye a témában, de nem állnak rendelkezésükre a tények” – mondta a szakember.

„Alex jó munkát végez egy nehéz autóval idén. Ez az autó más, mint a tavaly, úgy fogalmaznék, hogy nehezebb vezetni, mint 12 hónappal ezelőtt. Amikor egy éve beült az autóba, sokkal jobb munkát végzett, mint Pierre [Gasly] az év azon pontjáig. Szerintem Alex nagy tehetséggel van megáldva, amint eddig még nem láttunk az aszfalton.”

Hirdetés

„De nagyon erős versenyeket fut vasárnaponként, viszont egy körön küszködik az autóval. És természetesen Max nagyon erős abban, hogy a legtöbbet hozza ki az autóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!