Friss hírek

Hamilton: Verstappennek visszakoznia kellett volna!

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint Max Verstappennek fel kellett volna adnia a vele szembeni küzdelmet a vasárnapi Olasz Nagydíjon, a holland optimizmusa miatt azonban végül mindketten kiesnek.

A két bajnokesélyes a monzai verseny 26. körében ütközött össze a pálya első kanyarkombinációjában: Verstappen keményen támadta a bokszból visszatérő Hamiltont, a két autó azonban összeért, a baleset következtében pedig mindketten kiestek.

Bár Verstappen autója Hamilton versenygépén landolt, a hétszeres világbajnok szerencsére nem sérült meg.

„Egy kicsit sajog a nyakam, hogy őszinte legyek, mert a fejemen landolt. De rendben leszek” – mondta a címvédő a Sky Sports F1 televíziónak a történtek után.

„Olyan keményen versenyeztem, amennyire csak tudtam, és meg tudtam előzni Landót. Vezettem a versenyt, szóval kihívtak a bokszba, ami nyilván egy kicsit lassú volt, szóval veszítettem pár másodpercet.”

„Kijöttem, és láttam, hogy a McLaren elmegy mellettem, Max pedig érkezik. Megbizonyosodtam arról, hogy hagyok neki egy autónyi helyet kívül. Bementem az 1-es kanyarba, elöl voltam a 2-es kanyar előtt, és hirtelen ott volt rajtam!”

Hamilton szerint Verstappennek visszakoznia kellett volna, ahogy ő is tette a futam nyitókörében.

„Abszolút! Pontosan ugyanez volt a forgatókönyv a 4-es kanyarban is, ahol kívülről próbálkoztam. Pontosan ugyanebben a helyzetben voltam, de feladtam. Ilyen a versenyzés. Ő nem akarta feladni ma, tudta, amikor belement a 2-es kanyarba, hogy mi fog történni. Tudta, hogy át fog menni a kerékvetőn, mégis megcsinálta. Beszélünk majd a stewardokkal, aztán meglátjuk.”

Arra a kérdésre, hogy Verstappennel beszélni fog-e, Hamilton így felelt: „Biztosan beszélni fogunk, amikor megyünk a versenybírókhoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!