Hamilton vérszemet kapott a botrányt követően - F1VILÁG.HU

Hamilton vérszemet kapott a botrányt követően

HIRDETÉS

Az augusztus elején megrendezett Magyar Nagydíjon kirobbant botrányt követően a McLaren Mercedes újonc versenyzője, Lewis Hamilton sokkal elszántabb, mint valaha, véli a Forma-1 egykori világbajnoka, John Surtees.

Az augusztus elején megrendezett Magyar Nagydíjon kirobbant botrányt követően a McLaren Mercedes újonc versenyzője, Lewis Hamilton sokkal elszántabb, mint valaha, véli a Forma-1 egykori világbajnoka, John Surtees.

Annak ellenére, hogy sokan kritizálták azért, amiért nem tartotta tiszteletben a csapat utasítását, Surtees úgy gondolja, hogy az eset után Hamilton minden eddiginél elszántabban fog harcolni a bajnoki címért a szezon hátralévő részében.

“Lewis Hamilton sokkal erősebbé vált a Magyar Nagydíjon történteket követően” – mondta az egykori világbajnok. “Fantasztikus győzelmet aratott, remekül teljesített az edzéseken és az időmérőn, jóllehet a csapat elvesztette az uralmát versenyzői felett.”

Annak ellenére, hogy Hamilton miatt robbant ki a botrány a Magyar Nagydíj időmérő edzésén, mikor figyelmen kívül hagyva a csapatvezetés utasítását, nem engedte maga elé csapattársát az utolsó etapban, Surtees úgy gondolja, hogy Alonso volt az, aki inkorrekten viselkedett a Hungaroringen.

“Mindig is nagyra értékeltem” – mondta Surtees a kétszeres világbajnokról. “Azonban úgy tűnik, hogy azt gondolja, mivel ő viseli az első rajtszámot az autóján, előnyben kell, hogy részesüljön. Tisztán látszik, hogy teljesen elveszti higgadtságát, mikor valaki jobban teljesít nála. Bármi is történt előtte, egyértelmű volt, hogy szándékosan várakozik a boxban. Úgy gondolom, hogy az ilyen cselekedetek gyengeségre utalnak. Tisztán látszott, mit gondol Ron Dennis, mikor nyakon ragadta Alonso személyi trénerét a boxutcában az időmérő végén.”

Surtees továbbá elmondta, véleménye szerint kulcsfontosságú lesz a szezon hátralévő részében, hogy Alonso miként kezeli a kialakult helyzetet, különösen azért, mert a rivális Ferrari egyre erősebb.

“Mivel a következő versenyeken erősebb lehet a Ferrari, nagyon fontos, hogy minden eddiginél egységesebb legyen a McLaren. Úgy gondolom, Alonso nagyon rosszul teszi, hogy folyamatosan támadja Hamiltont. Gyengeségre vall az ingerültsége, ami nem tesz jót a csapategységnek. Sürgősen meg kell változnia, máskülönben ő miatta veszítheti el a McLaren a bajnoki címet az idei évben.”

Az egykori bajnok úgy érzi, Hamiltonnak jó esélye van a végső győzelemre, ám nagyon bízik benne, hogy a pályán, és nem a bíróságon dől majd el a bajnoki cím sorsa.

“Négy nagyon erős versenyző, és két egyenlően teljesítő csapat áll harcban az idei bajnoki címért, ám közülük hárman még nem tudják pontosan, mire is képes Lewis Hamilton. Ez pedig egy igen érdekes végjátékot vetít előre. Azonban nagyon remélem, hogy a bajnokságot a két csapat, az autók, a versenyzők, és a technika közötti különbség dönti majd el a versenypályán, és nem a bíróságon szavazzák meg, ki lesz a bajnok 2007-ben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!