Hamilton: Veszélyes volt a beállításokkal babrálni - F1VILÁG.HU

Hamilton: Veszélyes volt a beállításokkal babrálni

HIRDETÉS

Igazán veszélyesnek minősítette a bakui versenyen felmerült, motorbeállításokkal kapcsolatos problémáit Lewis Hamilton.


Igazán veszélyesnek minősítette a bakui versenyen felmerült, motorbeállításokkal kapcsolatos problémáit Lewis Hamilton.

A világbajnoki címvédő és csapattársa, Nico Rosberg erőforrása a vasárnapi futamon, a pálya bizonyos szakaszain energiagyűjtő-üzemmódban működött ahelyett, hogy a maximális teljesítményt nyújtotta volna.

Miközben a versenyt később megnyerő Rosberg 1 kör alatt meg tudta oldani a problémát, addig Lewis Hamilton 12 körön át szenvedett emiatt, miközben a különféle beállításokkal játszadozott a kormányon.

„Veszélyes volt. A kör nagy részében a kormányomat nézegettem – az egyenesben gyakorlatilag végig azt bámultam” – mondta Hamilton, aki csak az 5. helyen tudott célba érni az Európa Nagydíjon.

„Minden, amit mondhattak nekem, hogy probléma van az egyik kapcsolóval, rossz pozícióban van, szóval végignéztem az összeset, arra gondoltam, hogy ekkora idióta vagyok? Hogy valamit rosszul csináltam? Pedig nem.”

„Újra és újra lenéztem, végigmentem a különféle beállításokon, és semmi nem tűnt problémásnak.”

Hamilton elárulta, végül kiderült, nem az egyik kapcsoló volt rossz állásban, a motor egyszerűen úgy döntött, átállítja magát.

„Azt mondták, magától meg fog oldódni – és 8 körrel a vége előtt így is lett. Nem tudtam, mi a gond. Nem tudtam, hogy én tettem-e bármit is, ami miatt nem működött a motor. Letiltottam valamit, de nem változtatott semmin, aztán visszakapcsoltam, de semmi sem változott. A végén újra kikapcsoltam, és 10 körrel később a motorerő visszatért, majd 9 körrel a leintés előtt letekertem a motort…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!