Hamilton veszíteni is jobban tud a riválisainál, véli a Mercedes szakembere - F1VILÁG.HU

Hamilton veszíteni is jobban tud a riválisainál, véli a Mercedes szakembere

HIRDETÉS
A Mercedes pályaműveletekért felelős vezetője szerint Lewis Hamilton részben annak köszönheti világraszóló sikereit, hogy az ellenfeleinél jobban kezeli a vesztes helyzeteket.
2022 Japanese Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton

Hét világbajnoki címével, 103 futamgyőzelmével és 191 dobogós helyezésével Lewis Hamilton a Forma-1 valaha volt legeredményesebb pilótájának számít. Könyörtelen tempójáról, hihetetlen precizitásáról és rendíthetetlen kitartásáról sokan sokszor zengtek már ódákat, a Mercedes egyik szakembere a közelmúltban azonban Hamilton egyik kevésbé hangoztatott képességére világított rá. Andrew Shovlin pályaműveletekért felelős vezető szerint a Mercedes pilótája részben azért ennyire sikeres, mert képes a bukáshoz is végtelenül profin viszonyulni.

„Ha veszített, akkor nem lehet azt kérni tőle, hogy legyen boldog. Ő nem így működik. Viszont nagyon jó vesztes, ha olyan embert keresünk, aki a következő versenyen visszatér és megnyeri azt. Jobban tud veszíteni, mint a legtöbb ember, akivel dolgom volt. Nagyon alaposan kielemzi, miben kell jobbá válnia és milyen lehetőségeket nem használt ki. Ezt nem élvezetből csinálja – ez a következő verseny eredményéről szól, nem arról, hogy utána egy jó interjút adhasson” – magyarázta a szakember, aki szerint természetesen nem csak ezen állnak Hamilton sikerei.

„Kiváló természetes adottságokkal rendelkezik, de a munkához való hozzáállása és a fejlődésre való képessége miatt különösen nehéz dolga van azoknak, akik le akarják győzni. Manapság nagyon ritkán vannak rossz napjai, és azokon is van annyira jó, mint a többiek. Ennek a kiegyensúlyozottságnak köszönheti a sikereit. Amikor pedig a legjobbját nyújtja, az fenomenális” – magyarázta a szakember, akinek a múltban lehetősége volt Michael Schumacherrel is együtt dolgozni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!