Friss hírek

Hamilton: Vettel nem akar a csapattársam lenni

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton nem tart attól, hogy a jövőben Sebastian Vettel lesz a csapattársa, véleménye szerint ugyanis a német versenyző sem vágyik erre.

Vettel jelenleg érvényben lévő szerződése 2017 végén lejár a Ferrarinál, az olasz istálló pedig mindezidáig csak Kimi Räikkönen kontraktusát hosszabbította meg.

Bár Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója nemrég cáfolta, hogy tárgyalnának Vettellel, a pletykák szerint a német versenyző egyelőre csak 1 évre hosszabbítana a Ferrarival, hogy nyitva hagyja lehetőségeit 2019-re.

Hamilton a Belga Nagydíj helyszínén elárulta, azt biztosnak tartja, hogy Vettel jövőre nem lesz a csapattársa – és szerinte később sem fog sor kerülni erre.

„Szerintem nagyon valószínűtlen, hogy ő itt lesz. Nem hinném, hogy a csapattársam akar lenni” – mondta a brit versenyző.

„Én mindig szívesen versenyzem bárki ellen, és a legjobbak ellen küzdeni mindig óriási dolog.”

Arra a kérdésre, hogy miért biztos annyira abban, hogy Vettel nem megy a Mercedeshez, Hamilton így felelt: „Nos, teljesen nyilvánvaló. Tudom, hogy nem akar a csapattársam lenni.”

„Nem lenne olyan helyzetben, mint amilyenben most van a jelenlegi csapatánál – azt illetően, ahogy a csapata működik.”

Hamilton kifejtette, véleménye szerint a Mercedes remek helyzetben van, és semmi okát nem látja annak, hogy miért ne tarthatnák meg Valtteri Bottast.

„A legutóbbi verseny talán a legjobb példa arra, mennyire nagyszerű is ez a csapat. Az idei szezon előtt én a magam részéről nem változtattam semmit, de van egy új összetevő a csapantál, ami jól működik.”

„Kétlem, hogy a csapatnál bárki is elégedetlen a jelenlegi helyzetével, szóval nehezen hiszem, hogy változtatni akarnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!