Hamilton Vettelről: Ez nem volt bajnokhoz méltó…

Russian Grand Prix Race
Sebastian Vettel (GER) Ferrari and Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 on the drivers parade at Formula One World Championship, Rd4, Russian Grand Prix, Race, Sochi Autodrom, Sochi, Krasnodar Krai, Russia, Sunday 30 April 2017.

Közvetlenül az F1-es futam után keveset beszélt a ma történtekről Lewis Hamilton, azonban később bővebben is elmondta, mit gondol Sebastian Vettelről és a ma történt ütközésükről.

Hamilton szerint Vettel manővere egyértelműen szándékos volt, és ezzel az esettel elveszítette a bizalmát – a brit szerint példát kellene mutatnia a Ferrari-pilótának, és egyáltalán nem a Forma-1-be illő, amit ma láthatott a közönség.

Vettel egy 10 másodperces stop&go büntetést kapott, ám a brit szerint ez kevés szankció ahhoz képest, milyen következményei lehettek volna az esetnek.

„Vettel szó szerint csak mellém jött és nekem ütközött” – nyilatkozta. „Ez határozottan precedens értékű, a Forma-1-ben is és a kisgyerekeknek is, akik néznek minket. És ma látták, hogy viselkedik egy négyszeres világbajnok.”

„Remélhetőleg ez nem megy át a fiatalabb kategóriákba.”

A kérdésre, szándékosan fékezett-e hirtelen Vettel előtt, Hamilton így válaszolt: „Nem. Kontrolláltam a tempót. Mint minden új rajtnál, ugyanazon a helyen lassítottam. Nyilván elaludt és nekem jött. Ez nem volt kérdés számomra.”

„Az, hogy mellém jön, majd szándékosan belémjön, ezután pedig megússza azzal, hogy visszajön a negyedik helyre, az szégyen. Azt hiszem, ma kegyvesztetté vált.”

Hamiltonnak elmondták, hogy Vettel azt nyilatkozta a futam után, hogy férfiként kell versenyezni – a brit erre így reagált: „Ha be akarja bizonyítani, hogy férfi, akkor azt autón kívül, szemtől szemben kell megtennünk.”

„A veszélyes vezetés kockázatos helyzetbe hozhatja a másikat… Lassan mentünk, de ha gyorsak vagyunk, akkor sokkal rosszabb lehetett volna a dolog.”

„Képzeljék el azokat a gyerekeket, akik nézték ma a Forma-1-et, és ilyen viselkedést látnak egy négyszeres világbajnoktól. Azt hiszem, ez mindent elmond.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!