Hamilton visszaesésre számít Belgiumban

Bár fantasztikusan teljesített az utóbbi időben, Lewis Hamilton óvatosan várja a hétvégi Belga Nagydíjat, mert arra számít, hogy a McLaren nem lesz olyan erős, mint az elmúlt két futamon volt.

Bár fantasztikusan teljesített az utóbbi időben, Lewis Hamilton óvatosan várja a hétvégi Belga Nagydíjat, mert arra számít, hogy a McLaren nem lesz olyan erős, mint az elmúlt két futamon volt.

A wokingi alakulat borzalmasan gyengén kezdte az évet, azonban a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően, a július végi Magyar Nagydíjon visszatért az élre, ahol Hamilton megszerezte idei első győzelmét.

A világbajnoki címvédő a múlt hétvégén is kiválóan teljesített, a pole pozícióból indulva, a második helyen végzett Valenciában, ám mindezek ellenére nem bízza el magát, és óvatosan várja a hétvégi Belga Nagydíjat, ahol véleménye szerint már nem lesz ennyire sikeres csapata.

“Nem hiszem, hogy olyan versenyképesek leszünk, mint az elmúlt néhány versenyen, mert Spa egy olyan pálya, ahol hatalmas leszorító erőre van szükséged” – mondta Hamilton saját weboldalán közzétett kérdezz-felelekében.

“Azonban, mint mostanában minden verseny, ez is nagyon kemény lesz. Számunkra most az a legfontosabb, hogy bizonyosságot szerezzünk arról, hogy KERS nélkül is versenyképesek vagyunk, így mikor használjuk, az megadja a szükséges előnyt.”

A brit versenyző dicsérő szavakkal illette csapatát az elmúlt időszakban elvégzett munkáért, aminek köszönhetően visszatértek az élmezőnybe, így minden esélyük megvan arra, hogy átvegyék a Ferraritól a 3. helyet a konstruktőrök versenyében.

“A legutóbbi fejlesztések előtt abban bíztunk, hogy sikerül bejutnunk az első tízbe, de most már a győzelem, és a dobogós helyezések reményében kezdjük meg a versenyeket, ami hatalmas különbség, és megnyugtató” – magyarázta.

“Ismét erősek vagyunk, de nem a leggyorsabbak. A KERS miatt ott vagyunk, de még két-három tizeddel le vagyunk maradva a Brawnoktól. Bízom abban, hogy az aerodinamikai csomag további módosításával, még előrébb kerülünk.”

“Egy viszont biztos, Spa érdekes teszt lesz számunkra” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!