Hamilton visszavágásra készül 2023-ban: Nem felejtettünk el autót építeni! - F1VILÁG.HU

Hamilton visszavágásra készül 2023-ban: Nem felejtettünk el autót építeni!

HIRDETÉS
Nem felejtett el autót építeni a Mercedes Forma-1-es csapata, így Lewis Hamilton biztos benne, a német istálló 2023-ban jobb eredményekre lehet majd képes, mint idén.
2022 Japanese Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A brackley-i gárda az elmúlt 8 évben sorozatban nyolc alkalommal nyerte meg a konstruktőri bajnokságot, idén azonban kifogtak rajta a Forma-1 radikálisan új szabályai: már az első pillanattól kezdve látszott, W13-as kódjelű versenyautója nem elég jó ahhoz, hogy felvegye a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival, Hamiltonék pedig egyelőre még versenyt sem tudtak nyerni vele 2022-ben.

A Mercedes versenyzője viszont biztos abban, hogy az idei hibákból tanulva jövőre sokkal erősebben térnek majd vissza a versenypályára.

„Azt gondolom, tudjuk, mik a problémák az idei autóval” – magyarázta a brit versenyző. „Hiszek abban, hogy csapatként még mindig világbajnokok vagyunk, és nem váltunk képtelenné arra, hogy jó autót építsünk. Nincs kétségem afelől, hogy jövőre jobb versenyautónk lesz.”

„Hogy sikerül-e kijavítani minden idei problémát, az majd 2023-ban kiderül.”

Hamilton a múlt vasárnapi Japán Nagydíjon az 5. pozícióban ért célba, a futam során pedig rendkívül nagy csatát vívott Esteban Oconnal. A francia ugyan végül nem tudta maga mögé utasítani, ám nagyon élvezte a küzdelmet.

„Nagyon jól szórakoztam! Nagyszerű munkát végzett, elöl tudott maradni, és nyilván nagyon-nagyon gyors volt az egyenesekben” – mondta a hétszeres világbajnok. „Mindent megpróbáltam, de szerintem mi élveztük a legjobban. Nem tudom, hogy a többiek is ennyire jól érezték-e magukat!”

„Nem érzem magam frusztráltnak, mert lényegében egy sprintverseny volt. Minden tőlem telhetőt megtettem, és elégedett vagyok, hogy legalább szereztünk pár pontot. Egyszerűen csak túl lassúak voltunk az egyenesekben. Szerintem lehetett látni TV-ben is, hogy amint kihúzódtam mögüle, egyszerűen ellépett. Bárcsak hosszabb verseny lett volna. De a rajongók miatt örülök, hogy meg tudtunk tenni néhány kört. Habár nem volt egy nagy verseny számukra, ha azt nézzük, mennyit vártak rá. De szerintem lenyűgöző volt – erről szól a versenyzést. Kemény volt, alig lehetett látni valamit.”

„Úgy gondolom, a végén tökéletes pillanatban volt az újraindítás, és bárcsak kicsit tovább mehettünk volna, a végén már kezdett besötétedni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!