Friss hírek

Hamilton visszavonul? Reagált Toto Wolff!

Reagált Lewis Hamilton esetleges visszavonulással kapcsolatos nyilatkozatára a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff. A szakember azt mondja, nagyon reméli, a brit 2021-ben is a német istállót erősíti majd.

A Mercedes a vasárnapi Emilia Romagna Nagydíjon sorozatban hetedszer is megnyerte a konstruktőri világbajnoki címet, Hamilton pedig F1-es pályafutása 93. győzelmét aratta.

Az imolai versenyt megelőzően Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, fontolgatja a csapatfőnöki posztról való távozását, és már gondolkodik azon, ki vehetné át a helyét a jövőben.

Minderről Lewis Hamiltont is megkérdezték vasárnap, a világbajnoki címvédő pedig Wolff nyilatkozatára reagálva azt mondta, még az sem biztos, hogy ő itt lesz a Forma-1-ben 2021-ben!

Hamilton szavaira aztán nem sokkal később Toto Wolff a Mercedes online-sajtótájékoztatóján reagált: azt mondta, nagyon reméli, hogy a brit pilóta jövőre is a csapatnál marad.

„Ha úgy dönt, hogy kiszáll a Forma-1-ből – ami szerintem nem fog megtörténni, és remélem, hogy nem fog megtörténni –, akkor igazán frenetikussá válik a versenyzői piac” – mondta a Mercedes csapatfőnöke a vasárnapi versenyt követően.

„De szerintem csak az érzelmek beszéltek belőle az adott pillanatban… Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, ugyanakkor nagyon fáradtak is. Ugyanez igaz rám is. Én is osztom ezt az érzést, amikor az összes többi dologra gondolok… Hogy a hírekben reggeltől estig azokról a nehézségekről van szó, amikkel most mindannyian szembenézünk…”

„Mi pedig itt vagyunk egy ilyen boldog helyen, próbálunk szórakozást vinni a háztartásokba, de aztán ott van a kemény valóság. Ezek a dolgok mind hatással vannak az emberre, és szerintem teljesen normális, ha ilyen érzések kavarognak az emberben.”

„Azt gondolom, mi eléggé szimbiózisban működünk Lewisszal, és természetesen fontos, hogy mibe tesszük bele a szívünket, és mi jár a fejünkben a jövő évvel kapcsolatban. De ahogy mondtam, ez az én csapatom, nagyon büszke vagyok, és nem megyek sehová. A szerepköröm viszont változhat a jövőben.”

„És ez az, amit ő is kérdez tőlem. És az életben semmi sem biztos! Lehet, hogy ahogy Niki Lauda is tette a ’70-es években, felébredsz egy szombat vagy vasárnap reggel, és azt érzed, hogy már nem élvezed ezt az egészet. Bárkivel bármi megtörténhet, de folytatni akarjuk ezt az utazást, mert még nem végeztünk.”

Wolff elárulta, az ő jövője többé-kevésbé már tisztázódott a Mercedesnél.

„Ami engem illet, a Mercedes és én már nagyjából tisztáztuk a dolgokat, csak meg kell pecsételni egy aláírással a megfelelő pillanatban.”

„Én is arra koncentráltam, hogy meglegyen ez a világbajnoki cím, és nem éreztem helyesnek, hogy közben napokat töltsek el ügyvédekkel. És szerintem ez az, amiben az én esetem nagyon hasonlít Lewiséhoz. Egyszerűen nem érezzük megfelelő pillanatnak, hogy leüljünk, amíg nincs eldöntve az idei bajnokság.”

„Eljön majd az a pillanat is, amikor eldől az egyéni bajnokság sorsa is, és akkor majd leülünk. Lesz még néhány hónapunk, mielőtt elrajtol az első verseny Ausztráliában.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!