Hamilton volt a leggyorsabb az első nap Monzában - F1VILÁG.HU

Hamilton volt a leggyorsabb az első nap Monzában

HIRDETÉS

A bajnokság éllovasa, Lewis Hamilton nyitotta az élen az e heti tesztprogramot Monzában, ahol a Spyker kivételével az összes csapat megkezdte a felkészülést a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjra.

A bajnokság éllovasa, Lewis Hamilton nyitotta az élen az e heti tesztprogramot Monzában, ahol a Spyker kivételével az összes csapat megkezdte a felkészülést a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjra.

A McLaren brit versenyzője, aki ma próbálta ki első alkalommal csapata új, alacsony leszorító erőt generáló aerodinamikai csomagját, 1:24.112-es idejével az élen nyitott Monzában, ahova a délután folyamán megérkezett az eső.

A Ferrari eközben az F2007-es modell továbbfejlesztésén dolgozott, hogy az jobban vegye a rázóköveket. Raikkönen egy tizeddel lemaradva Hamilton mögött a második pozícióban végzett. A finn pilóta elégedett volt a mai nap elvégzett munkával.

Nick Heidfeld bizonyította, hogy a BMW Sauber jó teljesítményre számíthat a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon, ugyanis mindössze csak két tizeddel volt lassabb Hamiltonnál, és a harmadik helyre repítette új szárnyakkal ellátott járgányát.

Jarno Trulli a negyedik lett a Toyotával. A kölni bázisú csapat szintén a kis leszorító erőt generáló csomagján dolgozott, mely egy új hátsó szárnyat és oldallemezeket tartalmazott.

Kazuki Nakajima a Williams színeiben tesztelt, és az ötödik helyen végzett. A japán versenyző egy új aerodinamikai csomagot próbált ki, amelynek első szárnyeleme nagyban hasonlított a McLaren által is használt elrendezésre.

Sebastian Vettel a hatodik pozícióba repítette a Toro Rossót, akit Nelson Piquet Jr. követett a Renault-val. A francia gárda ma próbálta ki először a 2008-tól bevezetésre kerülő egységesített elektronikát.

Rubens Barrichello a nyolcadik helyen végzett a Hondával, míg a Red Bull ausztrál versenyzője, Mark Webber számára borzalmasan végződött a mai nap. Webber csak a kilencedik helyen landolt, miután egy mechanikai probléma miatt sok időt vesztett a délutáni tréningen.

A Super Aguri tesztpilótája, James Rossiter miatt is előkerült egyszer a piros zászló a reggeli edzésen, miután egy elektronikai probléma miatt leállt autója a pályán. A brit pilóta végül a tizedik lett.

Mivel az eső már a vártnál korábban, délután megérkezett a pályára, a csapatok továbbra is azt fontolgatják, ha kell, egy nappal tovább maradnak Monzában.

Hirdetés

Teszteredmények
Monza, első nap:

Poz. Pilóta        Csapat                   Idő       Kör 
1. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:24.112 53
2. Raikkonen Ferrari (B) 1:24.258 60
3. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:24.277 76
4. Trulli Toyota (B) 1:24.523 61
5. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:24.653 98
6. Vettel Toro Rosso-Ferrari (B) 1:25.106 63
7. Piquet Renault (B) 1:25.366 94
8. Barrichello Honda (B) 1:25.377 83
9. Webber Red Bull-Renault (B) 1:25.427 61
10. Rossiter Super Aguri-Honda (B) 1:25.548 64

Az eredmények nem hivatalosak

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!