Friss hírek

Hamilton volt főnöke Verstappen győzelmére voksol

A McLaren korábbi csapatfőnöke, a Lewis Hamiltonnak Forma-1-es lehetőséget biztosító Ron Dennis szerint az idei világbajnokságot Max Verstappen nyeri majd meg.

A holland pilóta jelenleg 5 pontos előnyt élvez az összetettben a Mercedes versenyzőjével szemben, Dennis szerint pedig a Red Bull olyan jó csomaggal rendelkezik idén, hogy abszolút esélyesei a bajnoki címnek.

„Rendkívüli módon tisztelem a Red Bull technikusait, és szerintem a Honda is nagyon jó motorteljesítménnyel rukkolt elő” – mondta Dennis a Sky Sports F1 televíziónak. „Szóval szerintem Verstappené lesz.”

„Ha nem, az nem azért lesz, mert hiányzik a teljesítményük, hanem azért, mert követnek el hibákat. A kérdés pedig, hogy milyen körülmények között következnek be ezek a hibák. Szóval nagyon színes lesz a szezon vége, de én Verstappenre voksolnék.”

„És nem azért, mert nem pártolom Lewist. Természetesen ő még mindig egy barát. Alkalomadtán kommunikálok vele.”

Dennis beszélt Verstappen és Hamilton monzai balesetéről is: azt mondta, az incidens annak eredménye volt, hogy egyik versenyző sem akar engedni a másiknak.

„Számos sportban nevezhetjük ezt taktikai szabálytalanságnak. A motorsportban nehéz megjósolni, mivel jár két autó ütközése. Nem tudhatjuk, hogy az egyik autó felugrat-e a másikra, mint az Olasz Nagydíjon, nem tudhatjuk, hogy kicsúszik-e, és nekiütközik-e a gumifalnak.”

„De a helyzet az, hogy ez a két versenyző – és nem csak róluk lehet ezt elmondani a Forma-1-ben – abszolút profi. Tudják, mit csinálnak, és tudják, hogy a verseny elején az élre kerülni kritikus. Ezért vállalják a kockázatot.”

„Néha kifizetődik, máskor nem. És az egyetlen dolog, amit nem akarnak mutatni a másik felé, hogy elveszik a gázt, hogy meghátrálnak. Ilyen egyszerű.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!