Hamilton: Volt, hogy Barrichellónak is félre kellett állnia…

Fotó: Mercedes
2018 Russian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Valtteri Bottas Lewis Hamilton Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője visszaemlékezett azokra az időkre, amikor a Ferrari Michael Schumachert támogatta Rubens Barrichellóval szemben.

A Japán Nagydíjon természetesen még mesélnie kellett Hamiltonnak a múlt hétvégi szocsi esetről, amikor a csapat Valtteri Bottastól gyakorlatilag elvette a győzelmet, és megkérték őt, hogy engedje el maga mellett csapattársát.

Az eset megosztotta az F1 közönségét, sokak szerint elfogadható, ha Hamilton a bajnoki címért küzd, akkor őt helyezze előnybe a csapat, és a Ferraritól pedig furcsa, hogy nem tettek meg mindent azért az elmúlt versenyeken, hogy a vb-esélyes Vettelt támogassák.

Hamilton Japánban elmondta, nem érti, hogy a Ferrari miért nem alkalmazta a csapatutasítást olyan helyzetekben, amikor szükség lett volna rá.

„Néha összedolgoztak, de kulcsfontosságú pillanatokban, mint Monzában, nem. Hogy meg vagyok-e lepődve ezen? A múltban megtették, szóval nem tudom, hogy miért változtattak ezen.

A brit emlékszik, amikor azt látta, hogy Schumachert a Ferrari előnyben részesítette Rubens Barrichellóval szemben – szóval nem érti, hogy olykor, mikor szükség lett volna rá, nem kérték Räikkönent arra, hogy segítse Vettelt.

„A Formula-1 egy csapatsport” – mondta Hamilton Japánban. „Emlékszem, évekkel ezelőtt Rubens Barrichellónak el kellett engednie Michael Schumachert. Nem emlékszem, hogy mit gondoltam akkor erről, de sajnáltam.”

„De versenyzőként tudom, hogy milyen a bajnoki címért harcolni. Természetesen jó lett volna Rubens számára is, ha nyer, de végső soron nem volt esélye a vb-címre.”

„Más sportokkal ellentétben a Forma-1-ben két bajnokság fut párhuzamosan, ez pedig akaratlanul is konfliktusokhoz vezet. A csapat meg akarja nyerni a bajnokságot, de ezzel együtt nem akarja egyik pilótát sem előnybe helyezni.”

„Ez egy lehetetlen feladat” – mondta a brit.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!