Hamilton: Voltak bennem kétségek, a visszavonuláson is gondolkodtam - F1VILÁG.HU

Hamilton: Voltak bennem kétségek, a visszavonuláson is gondolkodtam

A visszavonulás gondolata is megfogalmazódott Lewis Hamiltonban az emlékezetes 2021-es fiaskó után — ezt ő maga árulta le nemrég egy interjúban, és beszélt arról is, hogyan élte meg sorozatban második olyan szezonját, amikor képtelen volt a győzelemre.

Hamilton utoljára a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjon tudott versenyt nyerni a Forma-1-ben, az új technikai szabályok tavalyi bevezetése óta pedig a Mercedes csapata képtelen volt arra, hogy a világbajnoki címekért csatázzon. A brit versenyző ugyanakkor elkötelezett amellett, hogy visszavezesse a Mercedest a győztesek útjára, nyáron ugyanis 2025 végéig meghosszabbította szerződését a csapattal.

Újságíróknak nyilatkozva Hamilton nemrég elárulta, a nehézségek közben persze benne is voltak kétségek: „Természetesen, én is csak ember vagyok. Ha bárki azt mondja, hogy nincsenek ilyen dolgai, akkor tagadja. Mindannyian emberek vagyunk” — mondta a Mercedes versenyzője.

Arra a kérdésre, hogy milyen jelentősége van számára annak, hogy két éve nem tudott versenyt nyerni az F1-ben, így felelt:  „Szerintem ez egy tévhit. Fiatalabb koromban, amikor gyerek voltam, voltak rossz éveim. 2009-ban az autó rettenetes volt. Viszont összejött egy győzelem az év során, mivel volt egy második fejlesztési csomagunk a szezonban.. És aztán sem 2010, sem 2011 nem volt valami nagyszerű. Az egyik az én részemről, a másikban pedig inkább az autó nem volt az igazi. Szóval, bár ez a legszárazabb időszak a sikerek szempontjából, de ha azokat a győzelmeket vesszük, akkor hasonló idények voltak azok is.”

„Azt gondolom, sokat tanultam a mentális állapotomról, illetve arról, hogy miképp maradjak megfelelő állapotban, hogyan maradjak pozitív. Új eszközökkel bővítettem a fegyvertáramat, hogy továbbra is azt csinálhassam, amit csinálok.”

„38 éves vagyok, majdnem 39, és nagyszerűen érzem magam a bőrömben. És ez azoknak az eszközöknek köszönhető, melyeket ez alatt a két év alatt sikerült felhalmoznom. Annak az időnek köszönhetően, amit a versenypályán kívül tudok tölteni, szerintem képes vagyok sokkal jobb munkát végezni az energia és a fókusz fenntartásában.”

„És jobb csapat vesz körül, mint bármikor korábban. Amikor ilyen nehéz szezonjai vannak az embernek, mindig lesznek pillanatok, amikor felteszi magának a kérdést, ‘ez miattam van, vagy az autó miatt? Megvan még bennem a dolog? Vagy már elszállt?’. Hiszen hiányzik az a pillanat, amikor megtörténik a varázslat. Amikor minden összeáll, eggyé válsz az autóval, megvan a szikra, az rendkívüli, és ez az, amit folyton keresel.”

Hamilton elárulta, amikor a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon drámai körülmények között elbukta a világbajnoki címet, megfogalmazódott benne a visszavonulás gondolata.

„Hogyne, igen. Abban az időszakban rengeteg minden járt a fejemben. De azt gondolom, az egyik legrosszabb dolog, amit az ember tehet, hogy érzelmek alapján hoz döntéseket, ilyenkor ugyanis a pillanat hevében az esetek többségében rossz döntés születik.”

„Az érzelmek dúltak bennem, nagyon-nagyon nehéz időszak volt, szóval várnom kellett, amíg lenyugodtak bennem a dolgok, és amíg kitisztultam a fejem — utána képes voltam helyes döntéseket hozni.”

Hirdetés

„Az unokahúgom és az unokaöcsém közelében voltam, egy csodálatos helyen, Hawaiion a családommal. Akkor nagyon elégedettnek éreztem magam, úgy éreztem, fel akarok állni, folytatni akarom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Voltak bennem kétségek, a visszavonuláson is gondolkodtam
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!