Hamilton zárta az élen a barcelonai F1-es tesztet - F1VILÁG.HU

Hamilton zárta az élen a barcelonai F1-es tesztet

HIRDETÉS
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

[dropcap type=”background”]A[/dropcap] Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton a hét legjobb idejével végzett az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének zárónapján.

A szerdai, kedvezőtlen időjárást követően csütörtökön jóval jobb körülmények fogadták a Forma-1 csapatait a katalán fővárosban.

Mivel volt mit bepótolni, a versenyzők már rögtön a zöld zászlók meglengetése után pályára gurultak, és szinte minden csapat produktív napot zárt.

Az élen a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton végzett, aki délutánra vette át a volánt csapattársától, Valtteri Bottastól. Mivel délután már száraz pályán róhatták a köröket a versenyzők, érthető, hogy Hamilton több mint 3 másodperccel gyorsabb tudott lenni csapattársánál.

A brit pilóta a teszthét legjobb idejével, 1 perc 19,333 másodperces köridővel lett a legjobb, gyorskörében pedig a Pirelli közepes keverékű abroncsait használta. Hamilton 69 kört tett meg, míg a második helyen végző Stoffel Vandoorne 110 alkalommal ment körbe a barcelonai versenypályán.

Vandoorne legjobbját – mely egyébként fél másodperccel bizonyult lassabbnak Hamiltonénál – a lágy abroncsokkal futotta meg, a 3. helyen pedig a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel zárt, aki szintén a lágy gumikon érte el mai legjobb idejét.

A 4. pozícióban a Haas versenyzője, Kevin Magnussen végzett, akit Fernando Alonso követett az 5. helyen. A spanyol versenyző azért ülhetett ma autóba, mert a szerdai rossz időjárás miatt nem sokat körözhetett. Alonso végül 51 kört tett meg ma, és másfél másodperccel volt lassabb Hamiltonnál.

A McLaren versenyzője mögött honfitársa, Carlos Sainz zárt a Renault-val, akit Lance Stroll és Sergio Perez követett.

A Red Bull csapata nem lehet túlzottan elégedett, Max Verstappen ugyanis a délelőtt nagy részét a garázsban töltötte. A holland végül mindössze 35 kört tett meg a nap folyamán – többségében a közepes vegyületű gumikon körözött –, és nem sokkal azután, hogy a lágy gumikra váltott, a 12-es kanyarban a kavicságyba csúszott.

Hirdetés

Verstappen autóját visszaszállították a bokszba, a Red Bull szerelői pedig gondosan takargatták az autót. Az ifjú versenyző végül nem tért vissza a pályára a nap hátralévő részében.

A nap legszorgalmasabb versenyzője – némi meglepetésre talán – Pierre Gasly lett a Honda-motoros Toro Rossóval. Az ifjú francia 147 kört tett meg, és 1 perc 22,134 másodperces idővel a 10. pozícióban zárt.

Gasly mögött Nico Hülkenberg 11., Valtteri Bottas 12. lett, őket a Sauber párosa követte Charles Leclerc – Marcus Ericsson sorrendben.

Az utolsó pozícióban Szergej Szirotkin zárt a Williamsszel, az ő eredménye a legkevésbé mérvadó, hiszen a versenyzőcsere időzítése miatt slick-abroncsokkal nem körözött ma.

A Forma-1-es csapatokra most néhány nap pihenő vár. A második előszezoni teszt jövő kedden kezdődik Barcelonában.

A 4. tesztnap végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!