Hamiltoné a második edzés, Maldonado autót tört - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a második edzés, Maldonado autót tört

HIRDETÉS

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnok versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Belga Nagydíj második szabadedzésén. A brit pilóta mögött a csapattárs Rosberg, valamint a ferraris Alonso zárt.


Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnok versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Belga Nagydíj második szabadedzésén. A brit pilóta mögött a csapattárs Rosberg, valamint a ferraris Alonso zárt.

A Forma-1 csapatai kedvező időjárási körülmények közepette folytathatták a délelőtt megkezdett munkát Spa-Francorchampsban, ahol ezúttal is a két Mercedes volt a leggyorsabb – csupán más sorrendben.

Délután Lewis Hamilton 6 tizedmásodperccel bizonyult jobbnak a bajnoki tabellát vezeti Nico Rosbergnél, míg a harmadik pozícióban Fernando Alonso zárt 8 tizedes lemaradással.

A délelőtti bizonytalanság után ezúttal már határozottabban szerepeltek a Williamsek is: Felipe Massa negyedik, Valtteri Bottas hatodik lett, kettejük közé a mclarenes Jenson Button férkőzött be.

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Daniil Kvyat lett a hetedik, őt Daniel Ricciardo követte, akit azonban fékhiba hátráltatott. A Red Bull számára nem indult jól a hétvége, Sebastian Vettel ugyanis az edzés teljes egészét kénytelen volt kihagyni motorhiba miatt.

A legjobb tíz között zárt még Kevin Magnussen, valamint Nico Hülkenberg.

A Lotus tovább folytatta vesszőfutását: nem elég, hogy a gárda autói nem elég versenyképesek Belgiumban sem, Pastor Maldonado jókora anyagi kárt is akasztott az enstone-iak nyakába. A venezuelai versenyző egy amatőr hiba miatt csúnyán összetörte autóját, így alig 10 perc után számára is fejeződött a gyakorlás.

A Marussiánál újra Max Chilton volt szolgálatban, a sereghajtók versenyében ő bizonyult a leggyorsabbnak, míg a Caterhamnél ezúttal 4 századdal alulmaradt a Kamui Kobayashi helyett versenyző André Lotterer.

Maldonado balesetén kívül a másfélórás edzés során kisebb-nagyobb kicsúszások borzolták még a kedélyeket: Gutiérrez például a Blanchimontban dobta el az autót, szerencséjére azonban sikerült elkerülnie a gumifalat. A mexikói mindazonáltal nem tudta folytatni, így nehéz nap vár rá holnap, hiszen a délelőtti szabadedzést ki kellett hagynia, délután pedig mindössze 7 kört tudott futni.

Hirdetés

A hétvége programja szombaton 11 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!