Hamiltoné a második edzés, Rosberg autója megállt - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a második edzés, Rosberg autója megállt

HIRDETÉS

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Európa Nagydíj második szabadedzésén. A címvédőt csapattársa, Nico Rosberg követte a második helyen, alatta azonban műszaki hiba miatt megállt a Mercedes.


Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Európa Nagydíj második szabadedzésén. A címvédőt csapattársa, Nico Rosberg követte a második helyen, alatta azonban műszaki hiba miatt megállt a Mercedes.

A második bakui szabadedzés némi bizonytalankodás után kezdődött meg, miután a betétszériaként Azerbajdzsánban vendégszereplő GP2 időmérőjét törölni kellet a hibásan lefektetett kerékvetők miatt.

Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a helyi szervezőkkel közösen mindent megtett a probléma elhárítása érdekében, a délutáni F1-es gyakorlásra nem sikerült teljes mértékben orvosolni a gondokat.

A szabadedzést azonban megtartották, és bár a TV-felvételeken egyértelműen látszott, hogy helyenként túl lazák a kerékvetők, a versenyirányítók nem szakították meg a gyakorlást, ehelyett arra kérték a versenyzőket, a 6-os kanyar kijáratán ne hajtsanak rájuk.

Hiába a délelőtti tréning, a második szabadedzésen is többeknek komoly fejfájást okozott a vadonatúj aszfaltcsík, számos kicsúszást, elfékezést láthattunk – komolyabb balesetet azonban szerencsére nem.

Vet

A leggyorsabb ezúttal is a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton lett, aki ezúttal már nagyobb előnnyel, közel 7 tizedmásodperccel előzte meg saját csapattársát, Nico Rosberget. A német számára nem alakult jól a délutáni gyakorlás, hiszen amellett, hogy nagyon lemaradt csapattársától, bő 20 perccel a leintés előtt autója feltehetően motorhiba miatt megállt a pályán.

Ros

A harmadik legjobb időt Sergio Pérez futotta meg a Force Indiával, míg Valtteri Bottas ezúttal is remekelt, ő negyedik lett.

Hirdetés

A másik Force Indiával köröző Nico Hülkenberg is remekül helytállt, a német Carlos Sainzot megelőzve lett ötödik.

Az első szabadedzésen látványosan szenvedő Red Bullok ezúttal már produktívabb gyakorláson vannak túl: Max Verstappen a délelőtti műszaki hiba után sokat tudott körözni, és a hetedik legjobb idő lett az övé, míg Daniel Ricciardo tizedik lett.

RBR

A két Ferrari a Red Bullhoz hasonlóan egyelőre árnyéka önmagának: Sebastian Vettel nyolcadikként, Kimi Räikkönen pedig csak tizenharmadikként abszolválta a második bakui edzést. A finnt még a két McLaren is megelőzte délután, sőt, néhány perccel a leintés előtt Räikkönen is leparkolta autóját a pálya szélén, és Vettelnek is technikai gondjai adódtak.

A hétvége programja szombaton, magyar idő szerint délben folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!