Hamiltoné a második félig esős edzés a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a második félig esős edzés a Hungaroringen

HIRDETÉS

Lewis Hamilton maradt az élen a Magyar Nagydíj második szabadedzésén, ahova megérkezett az eső. A McLaren brit pilótája mögött Räikkönen és Senna végzett. Schumacher összetörte autóját az esőben.



Lewis Hamilton maradt az élen a Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén, ahova megérkezett az eső.

A másfélórás tréning első felében születtek a legjobb eredmények, ugyanis féltávnál elkezdett először szemerkélni, majd szakadni az eső, így az összes versenyző kénytelen volt visszatérni a garázsba.

A résztvevők egyébként tudtak az eső érkezéséről, ezért is próbált meg mindenki minél előbb kihajtani a pályára, hogy mért kört teljesítsen. Kimi Räikkönen futotta meg a leggyorsabb kört, majd a két Ferrari következett.

Nem sokkal később Hamilton állt az élre, akit már senki nem tudott letaszítani a képzeletbeli trón legmagasabb fokáról, hiszen az eső közbeszólt, és a köridők 15-20 másodpercet romlottak.

Bruno Senna idei legjobb edzéseredményét érte el a harmadik hellyel, akit a Ferrari duója, Felipe Massa és Fernando Alonso követte, Jenson Button előtt.

Az első tíz sorát Paul di Resta (Force India), Sebastian Vettel (Red Bull), Romain Grosjean (Lotus), és Michael Schumacher zárta.

A Mercedes hétszeres világbajnoka szinte elsőként gördült pályára az esőt követően, és azonnal köztes esőgumikkal próbálkozott, ami nem bizonyult okos döntésnek, hiszen a hátsó egyenesben elvesztette autója felett az uralmát, nem tudott bekanyarodni, és a gumifalban végezte.

Többen ezután extrém esőgumival próbálkoztak, mindenki csúszkált. Nem sokkal a vége előtt ismét előkerültek az intermediate gumik, ám a pálya állapota már nem tette lehetővé, hogy bárki is javítson köridején.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!