Hamiltoné a pole a Spanyol Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole a Spanyol Nagydíjon

HIRDETÉS

Lewis Hamilton végzett az élen a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, így ő vághat majd neki az élről a vasárnapi megmérettetésnek. A Mercedes brit pilótája mellől Nico Rosberg indulhat,míg a harmadik Daniel Ricciardo lett.



Lewis Hamilton megszerezte idei negyedik rajtelsőségét, miután az élen végzett a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén.

Hamilton a kvalifikáció első két etapjában ugyan kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől, ám amikor a legfontosabb volt, a harmadik etapban felülmúlta márkatársát, és 0.168 másodperccel megelőzve megnyerte a tréninget Barcelonában.

Az első sor sorsa már az időmérő előtt eldőlni látszott, hiszen a Mercedesek ismét más ligában versenyeztek, így a harmadik helyért igen komoly csata alakult ki, amit végül Daniel Ricciardo nyert meg a Red Bullal, jóllehet lemaradása több mint egy teljes másodperc volt az élen végző Hamiltonhoz képest.

Valtteri Bottas a negyedik helyre hozta be a Williamst, Romain Grosjean elé, aki versenyről versenyre egyre jobban teljesít a folyamatos újításokkal felvértezett Lotus versenygépével.

A két Ferrari szinte ugyanolyan időt ment, Kimi Räikkönen a hatodik, míg márkatársa, Fernando Alonso a hetedik helyen végzett, míg az első tíz sorát Jenson Button (McLaren), Felipe Massa (Williams), és Sebastian Vettel zárta, aki az utolsó etapban már nem tudott pályára gördülni, ugyanis a második körben megadta magát az autója, ezzel egy kis időre előcsalva a piros zászlót.

Nico Hülkenberg volt a leggyorsabb azok körül, akik nem jutottak be a Q3-ba, őt Bottas késői gyors köre ütötte ki, jóllehet alig egy tizeddel volt csak lassabb Alonsónál, aki végül – a hazai közönség legnagyobb örömére – bejutott a top10-be.

A Force India másik versenyzője, Sergio Perez a 13. lett, Daniil Kvyat (Toro Rosso) és Esteban Gutierrez (Sauber) mögött.

Kevin Magnussen a 15. pozícióból rajtolhat, noha a Q2-ben nem is tett meg kört a McLaren technikai problémája miatt. Mögötte Jean-Eric Vergne végzett, a Toro Rosso franciája sem teljesített mért kört a második etapban, ám tíz rajthelyes büntetése miatt – amit azért kapott, mert elhagyta az egyik kerekét még a péntek délutáni edzésen – csak a mezőny végéről rajtolhat.

Hirdetés

Adrian Sutil, aki folyamatosan panaszkodott autójára a csapatrádión keresztül, már az első etapban búcsúzott.

Pastor Maldonado indulhat az utolsó pozícióból, ugyanis egyetlen mért kört sem teljesített balesete előtt. a Lotus venezuelai pilótája a hármas kanyar kijáratánál vesztette el az uralmát autója hátulja felett első mért körén, és nekicsúszott a falnak, ami miatt meg kellett állítani a tréninget.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!