Hamiltoné a pole Abu Dhabiban! - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole Abu Dhabiban!

HIRDETÉS
A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén. A 2. helyen Valtteri Bottas végzett, ő rajtbüntetést kap, míg a 3. legjobb időt Max Verstappen futotta meg. A Ferrarinak esélye sem volt, ráadásul az olaszok újra nagyot hibáztak a kvalifikáción.
2019 Abu Dhabi Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A harmadik szabadedzésen a Red Bull és Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak, míg pénteken mindkét szabadedzést Valtteri Bottas nyerte. A tréningek alapján a Ferrari hátrányban volt fő riválisaikhoz képest, és Leclerc pénteken „az év legnehezebb edzésének” nevezte a gyakorlást. A kérdés számukra így az volt, mennyit sikerült javulniuk az időmérőre, és beleszólhatnak-e a pole-ért folytatott csatába…

A Q1-ben folytatódott a Ferrari küszködése: Sebastian Vettel megpördült, ezúttal azonban megúszta anélkül, hogy a falat érintette volna. Az időmérő első szakaszában a két Williams, a két Alfa Romeo, valamint Romain Grosjean búcsúzott. 

Grosjean kisebb incidensbe keveredett a bokszutcában, amikor a Toro Rosso Daniil Kvyatot kiengedte a garázsból – a francia pilóta éppen akkor érkezett, így egy feltűnő manőverrel kellett kikerülnie az oroszt. 

A Q2-ben a két Ferrari eltérő taktikát alkalmazott, így az élmezőnyből Sebastian Vettel az egyetlen, aki lágy keverékkel rajtol majd a vasárnapi versenyen. Leclerc a második etap végén váltott a közepes abroncsokra, és sikerült is javítania addigi legjobb köridején, így majd ezekkel a gumikkal kell indulnia holnap. A Q2-ben nem sikerült a továbbjutás a két Racing Pointnak, a két Toro Rossónak, valamint Kevin Magnussennek (Haas) sem. 

A Q3-ban Charles Leclercnek esélye sem volt arra, hogy a hajrában felvegye a versenyt Hamiltonnal és Verstappennel, miután a monacói nem ért fel gyorskörére. A csapat korábban figyelmeztette őt, hogy szoros lesz, és végül a forgalom miatt végül nem is sikerült felérniük az utolsó próbálkozásra…

A kvalifikációt végül Lewis Hamilton nyerte, mögötte Valtteri Bottas végzett, azonban a finn a mezőny végéről indul, ezért a második helyet Max Verstappen foglalja majd el a rajtrácson. 

A Red Bull hátránya 0,360 másodperc volt Hamiltonhoz képest, mögülük pedig a két Ferrari rajtol majd Leclerc-Vettel sorrendben, majd Alexander Albon következik a Red Bull-lal. 

A két McLaren és a két Renault harcolt még a top 10 között, a 7-10. helyeket felváltva foglalja el a két csapat: Lando Norris a 7., Daniel Ricciardo a 8., Carlos Sainz a 9., Nico Hülkenberg pedig a 10. lett. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!