Hamiltoné a pole, Verstappen nagyon lemaradt Katarban! - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole, Verstappen nagyon lemaradt Katarban!

HIRDETÉS
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Katari Nagydíj időmérő edzésén. A brit pilóta mögött Max Verstappen végzett a 2. helyen, megelőzve Valtteri Bottast. A másik Red Bull-lal Sergio Perez nem jutott a top 10-be.
2021 Qatar Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

Az időmérő edzésre a két Mercedes hangolt a legjobban, a harmadik szabadedzést ugyanis Valtteri Bottas nyerte, Lewis Hamilton pedig a 2. leggyorsabb időt autózta. A Red Bull ezzel szemben újra szárnyproblémákkal küzdött, ám úgy tűnt, hogy az időmérőre megoldották a gondokat.

A kvalifikációt a harmadik szabadedzéssel ellentétben már lámpafények mellett tartották, a levegő hőmérséklete 26 °C, a pályáé pedig 29 °C volt.

A Q1-ben a Mercedesszel Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, 95 ezredmásodperccel előzte meg riválisát, Verstappent. A két Alfa Romeónak, Kimi Räikkönennek és Antonio Giovinazzinak, a williamses Nicholas Latifinek, valamint a két Haasnak, Mick Schumachernek és Nikita Mazepinnek nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Az időmérő második etapjában meglepetésre a Red Bull versenyzője, Sergio Perez nem jutott tovább a Q3-ba, a mexikói csak a 11. rajtpozíciót szerezte meg.

A forgalom a Q1-ben problémát okozott a pilótáknak, többek között Charles Leclerc is a kiesés közelébe került, végül azonban a Q2-ben ért véget az időmérő a monacói számára. A Ferrari versenyzője 2 tizedmásodperccel maradt el csapattársától, Carlos Sainztól, és csak a 13. helyen végzett.

A Q2-ben kiesett továbbá az Aston Martin pilótája, Lance Stroll, Daniel Ricciardo (McLaren), valamint George Russell (Williams) is.

A Q3 első gyorskörei során Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, 0,162 másodperccel előzte meg Max Verstappent. A brit a második próbálkozások során tovább tudott javítani, 1:20.827-es köridővel végül megszerezte a pole pozíciót. Verstappen maradt a 2. helyen, Valtteri Bottas pedig 6 tizedmásodperces hátránnyal a 3. pozíciót szerezte meg.

A 4. pozíciót az egész időmérőn remeklő Pierre Gasly szerezte meg az AlphaTaurival, akinek végül azonban defekttel zárult a kvalifikáció.

Fernando Alonso, az Alpine pilótája rajtolhat majd az 5. pozícióból, mögötte Lando Norris zárt a 6. helyen a McLarennel. A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz a 7. lett.

Hirdetés

Yuki Tsunoda, az AlphaTauri pilótája a 8. leggyorsabb időt autózta, a top 10 sorrendjét pedig végül Esteban Ocon (Alpine) és Sebastian Vettel (Aston Martin) zárja.

Forrás: F1/Twitter

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!