Hamiltoné a pole, Vettel közel a Mercedesekhez - F1VILÁG.HU

Hamiltoné a pole, Vettel közel a Mercedesekhez

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzésén. A címvédő mellől csapattársa, Nico Rosberg, míg a harmadik helyről Sebastian Vettel rajtolhat.


Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzésén. A címvédő mellől csapattársa, Nico Rosberg, míg a harmadik helyről Sebastian Vettel rajtolhat.

Mivel lógott az eső lába Montrealban, a versenyzők rögtön az első percekben pályára gurultak, hogy minél előbb fussanak egy biztonsági kört még a száraz aszfalton – ez igencsak érdekes szituációkhoz vezetett, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Nico Rosberg például meglehetősen nagy küzdelmet vívott egymással a versenypályán.

A Q1-ből Jolyon Palmer, Pascal Wehrlein, Marcus Ericsson, Felipe Nasr és Rio Haryanto nem jutott tovább az időmérő második szakaszába, sőt, utóbbi versenyző a falnak is csapta autóját, ami miatt a pálya szélén volt kénytelen leparkolni.

Rio

A Renault másik versenyzője, Kevin Magnussen harmadik szabadedzésen elszenvedett balesete miatt nem tudott részt venni az időmérőn.

A Q2 szintén egy ütközéssel kezdődött: a Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz csúnyán összetörte autóját, miután a Bajnokok Falának csapta azt a célegyenesre ráfordító kanyarban. A spanyol szerencsére nem sérült meg, ám a baleset miatt piros zászlóval meg kellett szakítani a körözést.

Az időmérő második etapjának végén is látszott, a Mercedes meglehetősen nagy előnyben van a riválisokkal szemben: Lewis Hamilton és Nico Rosberg mintegy fél másodperces előnnyel végeztek az élen.

Harmadikként jutott a Q3-ba Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál versenyzője, akit Valtter Bottas, Max Verstappen, valamint Kimi Räikkönen követett. Sebastian Vettel a hetedik legjobb idővel jutott az időmérő mindent eldöntő szakaszába, és bejutott a legjobb tízbe Felipe Massa, Nico Hülkenberg és Fernando Alonso is.

Alo

Hirdetés

A McLaren másik versenyzője, Jenson Button is közel került ahhoz, hogy ott legyen a harmadik szakaszban, a brit azonban a hajtűben hibázott, így csak a tizenkettedik helyről indulhat holnap Sergio Pérez mellől.

Ham

A Q3-ban aztán a két Mercedes harcolhat egymással a rajtelsőségért, amit végül Lewis Hamilton szerzett meg, csapattársát mindössze 62 ezredmásodperccel megelőzve.

Sebastian Vettel a végére igencsak közel került a német istállóhoz: a Ferrari versenyzője mindössze 178 ezreddel volt lassabb Hamiltonnál, így a vasárnapi futamon a 3. helyről rajtol majd.

Vet

A német mellől a második sorból Daniel Ricciardo rajtol majd, míg Max Verstappen az 5. rajtkockát csípte meg, Kimi Räikkönent megelőzve.

A két Williams a negyedik sorból rajtolhat majd, Nico Hülkenberg 9., Fernando Alonso pedig 10. lett a Q3-ban.

A Kanadai Nagydíj versenyét vasárnap, magyar idő szerint 20 órától tartják Montrealban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!