Hamiltonék elszúrták a beállításokat az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Hamiltonék elszúrták a beállításokat az időmérő előtt

HIRDETÉS
Csak a 8. helyről kezdheti meg a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjat a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton. A brit azt mondja, rosszul sültek el azok a beállításokkal kapcsolatos változtatások, melyeket az időmérő előtt eszközöltek.
Lewis Hamilton (Mercedes)

Pedig Hamilton pénteken még igencsak optimistán nyilatkozott a Mercedes imolai teljesítménye kapcsán, szombatra azonban jelentősen leromlott teljesítményük: a brit versenyző az utolsó gyakorláson mindössze 17. lett, az időmérőn pedig éppenhogy továbbjutott a második szakaszba. Hamilton végül beverekedte magát a top 10-be, ott azonban esélye sem volt a legjobb helyekért harcolni.

A Mercedes versenyzője végül a 8. rajtkockát csípte el, a kvalifikációt követően pedig arról beszélt, egész egyszerűen hiányzott a tapadás.

„Az autó nagyon jól működött pénteken, de ma küzdöttem azzal, hogy ugyanazt a tapadási szintet megtaláljam” — fogalmazott a hétszeres világbajnok. „Ez frusztráló volt, és úgy gondolom, hogy a kis változtatások, amiket az időmérő előtt eszközöltünk, nagy hatással voltak.”

„George viszont nagyszerű munkát végzett, és hogy csak négy tizeddel maradt el a pole pozíciótól, jól mutatja, hogy egyértelműen előrelépéseket tettünk. Sajnos nekem hiányzott egy kis tempó, így nem tudtam teljesen felvenni a versenyt.”

Hamilton abban bízik, a vasárnapi versenyen feljebb tud majd kapaszkodni — noha az imolai versenypályán nem egyszerű az előzés.

„Holnap néhány pozíciót próbálunk majd feljebb lépni. Ma este dolgozunk még azon, hogy tudunk-e valamit javítani, de itt nagyon nehéz előzni, így hacsak nem történik valami rendkívüli, csak kis előrelépéseket tudunk majd elérni.”

Hamilton csapattársa, George Russell a 6. helyről kezdi majd meg az imolai versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamiltonék elszúrták a beállításokat az időmérő előtt
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!