IMOLAGP

Hamiltonék is új motort kapnak hétvégén, Kanadában

Fotó: Mercedes

A rivális gyártókhoz hasonlóan a Mercedes is új erőforrással érkezik a 2018-as szezon hetedik versenyhétvégéjére, a Kanadai Nagydíjra.

A német istálló jelenleg 22 pontos előnnyel vezeti a konstruktőri pontversenyt a Ferrari előtt, a legutóbbi, monacói versenyhétvégén azonban bőven akadtak gondjaik, főleg a Pirelli hiperlágy abroncsaival.

Bár a Mercedes és Lewis Hamilton remekül szerepelt az elmúlt években Kanadában, a csapatnál két lábbal a földön járva várják a hétvégét, leginkább azért, mert ezúttal is szerepel a gumipalettán a leglágyabb keverék.

„A montreali egy olyan pálya, mely majdnem mindig izgalmas versenyeket produkál” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Egy olyan helyszín, ahol meglehetősen könnyű előzni, a tempó nagy, az autók pedig a határaikat feszegetik. A falak pedig keményen büntetnek, a versenyzőknek viszont minden magabiztosságukra szükségük lesz ahhoz, hogy a pálya minden centiméterét kihasználják az időmérőn, ahol a rövid kör miatt általában nagyon aprók a különbségek.”

„Az elmúlt években a Mercedes jól teljesített Montrealban, és egyike azon helyszíneknek, amelyeken Lewis is a legsikeresebb volt eddig. A múltbéli teljesítmény viszont semmiféle garanciát nem jelent arra vonatkozóan, hogy idén is sikeresek leszünk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a legtöbbet hozzuk ki az összes gumikeverékből, beleértve a hiperlágyat is, ha győztesként akarjuk zárni a hétvégét.”

Fotó: Mercedes

A rivális gyártókhoz hasonlóan Kanadában a Mercedes is beveti új motorját, Wolff azonban biztos benne, a Ferrari és a Red Bull ezúttal is nagyon komoly ellenfélnek bizonyul majd.

„Kanada emellett a szezon első harmadának végét jelenti. Hat verseny után láthatjuk, hogy erősebb pozícióban vagyunk mindkét bajnokságot illetően, mint 12 hónappal ezelőtt. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy ez a küzdelem jóval kiélezettebb, a Ferrari és a Red Bull is harcban van a futamgyőzelmekért minden hétvégén, így egy pillanatig sem pihenhetünk.”

„Arra számítunk, hogy számos csapat beveti második tervezett erőforrását ezen a hétvégén, beleértve a Mercedes-motoros autókat is. Keményen dolgozunk azon, hogy mihamarabb még jobb teljesítményt hozzunk ki az autónkból. Szoros hétvége lesz, ahogy eddig minden verseny esetében. Izgatottan várjuk a kihívást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!