Verstappen vs. Ocon

Hamiltonék nagyon sikeresnek értékelik a barcelonai tesztet

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Rendkívül pozitívan zárult a 2019-es Forma-1-es idényre való felkészülés a Mercedes csapata számára. A világbajnok istálló Valtteri Bottasszal és Lewis Hamiltonnal 132 kört, azaz mintegy 614 km-t tett meg pénteken.

A száguldó cirkusz mezőnye befejezte a tesztelést Barcelonában, a Mercedes pedig az utolsó tesztnapon már futott néhány kevés üzemanyagos kört is a lágyabb keverékű abroncsokkal.

Lewis Hamilton végül Sebastian Vettel idejétől 3 ezredmásodperccel elmaradva a 2. helyen zárta a napot, elmondása szerint pedig igazán elégedettek a látottakkal.

„Az elmúlt pár nap nagyon pozitívan alakult” – mondta az ötszörös világbajnok.

„Úgy éreztem, hogy a változtatások segítették a fejlődésünket, és egyértelmű visszajelzéseket adtak arra vonatkozóan, hogy a jó irányba haladunk.”

„Jó volt ma ráérezni az autóra kevés üzemanyaggal is, fel tudtam fedezni egy kicsit jobban. Nagyon élveztem a napot, és jó érzéseim vannak a gumikkal kapcsolatban is.”

„Nem vagyok túlságosan oda a tesztelésért, ezt mindenki tudja, de összességében nagyon pozitív napunk volt. Mindazonáltal sok még a tennivaló, és még nem értünk oda! Sok területen dolgozunk még, és megfelelő irányba haladunk.”

A Mercedes technikai igazgatója, James Allison kifejtette, a nyolcnapos tesztszezon során autójuk megbízhatóan szerepelt, és úgy érzi, optimistán várhatják a 2019-es idény első versenyét, az Ausztrál Nagydíjat.

„Remek utolsó napunk volt. Vártunk pár napot azzal, hogy kipróbáljuk a lágyabb gumikat, és megnézzük az autót a melbourne-i specifikációval” – fogalmazott a szakember.

„Meglehetősen elégedettek vagyunk, mert mindkét versenyzőnk esetében jó volt az egyensúly, mindketten versenyképes köridőket futottak.”

„Viszont rengeteg munka vár még ránk Melbourne előtt. Úgy tekinthetünk vissza a nyolcnapos tesztszezonra, hogy az autónk nagyon megbízható volt, és sikerült előrelépéseket tennünk a teljesítmény és a beállítások tekintetében is. Emellett pedig rengeteg procedúrán átrágtuk magunkat, sok mindent leteszteltünk – erre is szükség van ahhoz, hogy a legjobban felkészüljünk a szezon első versenyére.”

„Összességében egy nagyon hosszú, fárasztó, ugyanakkor sikeres teszten vagyunk túl.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Friss hírek