Friss hírek

Hamiltonnak a Red Bull szélvédője sem tetszik

A Red Bull fejvédője sem nyerte el a háromszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton tetszését.


A Red Bull fejvédője sem nyerte el a háromszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton tetszését.

Az osztrák istálló csütörtökön szerelte fel Daniel Ricciardo autójára saját fejlesztésű „szélvédőjét”, melyet az ausztrál versenyző az Orosz Nagydíj mai edzésnapján egy kör erejéig élesben is kipróbál majd.

Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója a napokban azt mondta, könnyen lehet, hogy 2017-ben nem a korábban a Ferrari által már letesztelt Halo, hanem a Red Bull megoldása kerül fel a versenyautóra – egyelőre azonban még tesztelik a fejvédő rendszereket.

Hamilton azonban egyik megoldástól sincs elragadtatva.

„Ha mindenképpen szükség van erre, akkor zárjuk le a pilótafülkét, mint egy vadászgépet. Ne vágjuk félbe. Vagy csináljuk rendesen, vagy sehogy” – mondta a brit.

„A Red Bull szélvédője borzasztóan néz ki. Olyan, mint egy rendvédelmi pajzs. Itt vannak ezek az elegáns, futurisztikus F1-es autók, erre egy ilyen pajzsot teszünk rájuk.”

„Aztán ott van az a másik. A szénszálas szerkezet nyilván jó, de Fernando [Alonso] nem tudott volna kimászni az autóból Melbourne-ben, ha ez az eszköz rajta lett volna a versenygépén. Viszont jó látni, hogy az FIA komolyan veszi a biztonságot. Ez egy olyan dolog, amin folyamatosan dolgoznunk kell – de csak addig, amíg nem megy az esztétika és a stílus rovására.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek