Hamiltonnak és Bottasnak is beszólt Villeneuve - F1VILÁG.HU

Hamiltonnak és Bottasnak is beszólt Villeneuve

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

Jacques Villeneuve, volt F1-es pilóta most sem rejtette véka alá véleményét, és erősen bírálta Lewis Hamilton idei teljesítményét, valamint ha már nyilatkozott, Valtteri Bottasnak is odaszúrt egyet.

Villeneuve szeret kritikus hangvételű nyilatkozatokat adni a Forma-1-es aktualitásokkal kapcsolatban, így tett most is, amikor elmondta, szerinte a Mercedes istállónál nincs minden rendben, és Hamilton sincs jó formában idén.

„Hamilton most egy válságban van, és fontos világbajnoki pontokat veszít” – nyilatkozta Villeneuve. „Úgy látom, hogy az egész Mercedes csapat egy krízist él át. Inkább Bottasra kellene alapozniuk, de ő nem világbajnok alkat.”

Hamilton Ausztráliában a 2., Bahreinben a 3., Kínában pedig a 4. helyezést érte el a versenyen, ám Villeneuve szerint nincs jó formában mostanában, és képes arra, hogy ha sikertelen időszakot él át, akkor teljesítménye is jelentősen csökken.

A kanadai szerint Hamilton „képtelen vezetni” a Mercedest, így kíváncsi, hogy „mikor ébred fel” ebből a helyzetből.

„A melbourne-i időmérőn Lewis lenyűgöző volt, de azóta képtelen vezetni ezt az autót, szerintem ez aggasztó. Már az elmúlt években is megfigyelhettük, hogy ha krízisbe kerül, akkor kicsúszik a lába alól a talaj, visszaesik a versenyben, mintha elaludna, és a megszokott agresszivitásnak vége. Azt kérdezem: mikor ébred fel újra?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!